sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Luumuinen joulupannacotta

Joulun jälkiruuan pitää olla jotain makeaa, kevyttä ja jouluista. Kehittelin pannacottan, jonka pohjalle tulee piparilta maistuvat luumuhilloke. Pannacotta perusresepti on Dansukkerin sivuilta, mutta hilloke on omaa käsialaa.

Tee ensin hilloke, jotta se kerkeää sakenemaan ja jäähdytä se, vaikka ulkona viileäksi. Parasta olisi, jos teet hillokkeen edellisenä päivänä ja annat sen tekeytyä rauhassa.

Sitten valmista pannacotta ja laita astian pohjalle ensi hilloketta ja kaada pannacotta hyytymään hillokkeen päälle.


Luumuinen joulupannacotta neljälle

5 dl kuohukermaa

1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

1 tl vaniljasokeria

½ tl kanelia

½ tl kardemummaa

pinnalle: piparin muruja ja ruokosokerisiirappia tai vaaleaa siirappia

Mittaa kerma, sokerit ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kiehua poreillen ½ minuuttia.

Laita jälkiruokakulhoihin pohjalle ensin kasa hilloketta ja jaa sitten pannacottaseos niiden päälle. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Ripottele hyytyneiden annosten päälle piparinmuroja juuri ennen tarjoilua. Valuta vielä päälle hieman siirappia, esim. ruoko- tai vaaleaa siirappia.


Piparinen luumuhilloke

200 g kuivattuja luumuja

2 dl vettä

1 tl piparkakkumaustetta

1 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna

0,5 dl hillosokeria

Mittaa kattilaan vesi ja luumut. Lisää myös mausteet ja mehu sekä kuoriraaste.

Kuumenna ja anna kiehua n. 10 minuuttia tai kunnes luumut ovat pehmenneet. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 20 minuuttia.

Jos haluat sileää sosetta, soseuta sauvasekoittimella hienoksi. Laita hilloke hillopurkkiin ja anna jäähtyä ilman kantta. Siirrä jäähtynyt hillo jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli.

Valmista hilloa tulee n. 3 desiä.


Tätä piti tehdä myös seuraaville vieraille - herkkua!

2 kommenttia: