sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Aura-punajuuripizza

Klassikkomakupari eli Aura-juusto ja punajuuri pääsivät yhdessä rukiisen pizzan täytteeksi. Ohjeella saat kaksi makoisaa pyöreää kasvispizzaa tai yhden uunipellillisen.


Aura-punajuuripizza

Ruispizzapohja

25 g (½ pkt) hiivaa

2 dl vettä

½ tl suolaa

1,5 dl ruisjauhoja

3 dl vehnäjauhoja

¼ dl juoksevaa margariinia tai öljyä


Täytteet

500 g punajuuria


50 g voita

¼ tl suolaa

¼ tl sokeria

1 rkl viinietikkaa

1 tl kuivattua rakuunaa

200 g punasipulia viipaleina

1 pkt (170 g) Aura-juustoa

1 dl saksanpähkinöitä

1,5 dl Valio Koskenlaskija Ruokaa maustamaton

mustapippuria myllystä

Pinnalle: valmista balsamicokastiketta


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.

Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa myös rasva. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä ½ h.

Käsittele sillä aikaa punajuuret: Kuori ja viipaloi punajuuret n. 2 mm siivuiksi esim. monitoimikoneen leikkuuterää käyttäen. Kuumenna voi pannulla, lisää punajuuret, suola ja sokeri. Paista 10 min. Lisää etikka ja rakuuna, sekoita ja lisää sipuliviipaleet. Paista vielä hetki, siirrä sivuun.

Jaa taikina kahtia. Kauli jauhotetulla pöydällä pyöreiksi pizzapohjaksi. Nosta uunipelleille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 20 min.

Levitä päälle punajuuri. Murenna päälle Aura ja pähkinät. Valuta päälle Koskenlaskija Ruokaa raitoina.

Paista pellit yhtä aikaa kiertoilmaa käyttäen uunissa 225 asteessa 12 - 14 min. Yksitellen paistettaessa, käytä tasalämpöä, paista uunin alatasolla 250 asteessa.

Rouhi päälle pippuria ja viimeistele balsamicokastikkeella.



Alkuperäinen ohje Valion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti