lauantai 29. joulukuuta 2018

Helppo lohilaatikko graavilohesta ja katkaravuista

Joulu on ohi ja taas tuli hankittua liikaa vähän kaikkea. Graavilohta jäi avaamaton paketti. Jos sinulle jäi myös muita graavi- tai kylmäsavustettuja kaloja niin ne kaikki voi upottaa tähän. Myös ravut ovat hyvä lisä. Tästä tulee ihana ruoka neljälle ja jouluherkkujen hävikki muuttuu uuden vuoden herkuksi.


Helppo lohilaatikko graavilohesta ja ravuista

200-300 g graavilohta tai muita suolakaloja

1 kg peruna-sipulisekoitusta

200 g katkarapuja

1 dl hienonnettua tilliä

4 dl kermaa

0,5 tl jauhettua valkopippuria tai sitruunapippuria

(suolaa, jos tarvetta)

päälle: kourallinen juustoraastetta

Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain peruna-sipulisekoitusta, graavilohisiivuja, katkarapuja ja tilliä siten, että päällimmäiseksi tulee perunakerros. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Kaada päälle kerma. Jos haluat, niin laatikon pinnan voi viimeistellä juustoraasteella.

Paista laatikkoa 200 asteessa noin tunnin ajan.

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti