Lasten pizza tulee tässä:
Jauhelihapizza, uunipannullinen
Pohja
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
n. 4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Sekoita kuivahiiva-jauhoseos, suola ja hunaja veteen. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.(ps. tässä kohtaa kannattaa paistaa jauheliha)
Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. (Kostuta pöytäpintaa hieman, jotta leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikallaan.)
Nosta pizzapohja pellille, ja anna kohota noin 10 minuuttia liinalla peitettynä.
Täyte
400 g jauhelihaa
rasvaa paistamiseen
1-2 valkosipulin kynttä puristettuna
suolaa ja pippuria
1 prk valmista tomaatti-pastakastiketta (luomu)
(1 pieni sipuli)
kirsikkatomaatteja tai ananasta
150 g juustoraastetta
Paista jauheliha rasvassa paistinpannulla. Purista valkosipulinkynnet joukkoon ja anna vähän kuullottua. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jos haluat käyttää sipulia, niin leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
Levitä tomaatti-pastakastike pizzapohjan päälle.
Levitä paistettu jauheliha ja sipuliviipaleet tomaattiselle pizzapohjalle ja kuorruta juustoraasteella.
Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Ps. jos lapset tykkäävät ananaksesta niin voit lisätä ennen juustoraastetta ananaskuutioita purkillisen. Myös puolitetut kirsikkatomaatit ovat mukavia tai tomaattiviipaleet.
Vilkaise myös seuraavat pizzaohjeet:
Ps. jos lapset tykkäävät ananaksesta niin voit lisätä ennen juustoraastetta ananaskuutioita purkillisen. Myös puolitetut kirsikkatomaatit ovat mukavia tai tomaattiviipaleet.
Vilkaise myös seuraavat pizzaohjeet:
Kurpitsapizza |
Aura-punajuuripizza |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti