torstai 20. joulukuuta 2018

Piparimudcake eli piparkakun makuinen mutakakku

Jouluna ei aina ehdi tehdä kaikkia ihania jälkiruokia, joita haluaisi tai toivoisi, kun katselee erilaisia reseptejä etukäteen. Jouluna on niin paljon hyviä makuja, joita laittaa joulupöytään. Nyt on hyvä aika tehdä tämä herkku niin kauan kuin jäähdykkeeseen käytettävää kausimakua on rahkasta saatavilla. Jos kausimaku loppuu, niin ei hätää – voit tehdä tämän jostain toisesta rahkasta, piparimausteet riittävät. Tai voit sotkea oman luumurahkan luumuhillosta ja maustamattomasta rahkasta. Ja ainahan tähän reseptiin voi palata ensi jouluna, jos nyt on piparikiintiö tältä joululta täynnä!


Piparimudcake eli piparkakun makuinen mutakakku

200 g voita

200 g tummaa suklaata

4 munaa

2,5 dl sokeria

2/3 dl vehnäjauhoja

0,5 dl mantelijauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

0,5 tl inkivääriä

0,5 tl pomeranssinkuorta

0,5 tl kardemummaa

0,5 tl neilikkaa

Sulata voi ja suklaa tasaiseksi seokseksi miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä hieman

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne munasokeri vaahtoon varovasti käännellen

Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaavoi sula varovasti

Paista halkaisijaltaan 24cm kokoisessa irtopohjavuoassa uunissa 200 asteessa 15-20min

Nauti jäähtynyt mutakakku vaniljajäätelön tai oheisen jäähdykkeen kanssa


Piparkakkujäädyke

1 prk /200 g Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli

100 g piparimuruja

3 rkl fariinisokeria

1 tl piparkakkumaustetta

2 dl Valio kuohukermaa

Puolukkakastike

1,5 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta

2 dl vettä

0,5 dl sokeria

0,5 rkl perunajauhoja

Valmista jäädyke:

Lisää kaikki aineet rahkaan, vaahdotettu kerma viimeisenä. Kaada massa jäädyke- tai kakkuvuokaan. Anna pakastua seuraavaan päivään.

Valmista kastike:


Valmista puolukkakastike keittämällä puolukkasurvosta ja vettä muutama minuutti. Siivilöi liemi ja mausta sokerilla. Liuota perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen. Kun kastike kiehahtaa, nosta pois levyltä.

Kokoa annos:

Kumoa jäädyke (kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen) tarjoiluvadille, koristele puolukoilla ja halutessasi kermavaahdolla. Jäädyke saa temperoitua huoneenlämmössä noin 30 - 50 min.

Tarjoa lämpimän puolukkakastikkeen kanssa.


Piparikakkujäähdyke ja puolukkakastike ovat Valion ohjeita. Mudcaken runko on Kinuskikissan ohje, jonka olen itse maustanut piparimausteilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti