Piparimudcake eli piparkakun makuinen mutakakku
200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 munaa
2,5 dl sokeria
2/3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl pomeranssinkuorta
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl neilikkaa
Sulata voi ja suklaa tasaiseksi seokseksi miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä hieman
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne munasokeri vaahtoon varovasti käännellen
Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaavoi sula varovasti
Paista halkaisijaltaan 24cm kokoisessa irtopohjavuoassa uunissa 200 asteessa 15-20min
Nauti jäähtynyt mutakakku vaniljajäätelön tai oheisen jäähdykkeen kanssa
Piparkakkujäädyke
1 prk /200 g Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
100 g piparimuruja
3 rkl fariinisokeria
1 tl piparkakkumaustetta
2 dl Valio kuohukermaa
Puolukkakastike
1,5 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta
2 dl vettä
0,5 dl sokeria
0,5 rkl perunajauhoja
Valmista jäädyke:
Lisää kaikki aineet rahkaan, vaahdotettu kerma viimeisenä. Kaada massa jäädyke- tai kakkuvuokaan. Anna pakastua seuraavaan päivään.
Valmista kastike:
Valmista puolukkakastike keittämällä puolukkasurvosta ja vettä muutama minuutti. Siivilöi liemi ja mausta sokerilla. Liuota perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen. Kun kastike kiehahtaa, nosta pois levyltä.
Kokoa annos:
Kumoa jäädyke (kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen) tarjoiluvadille, koristele puolukoilla ja halutessasi kermavaahdolla. Jäädyke saa temperoitua huoneenlämmössä noin 30 - 50 min.
Tarjoa lämpimän puolukkakastikkeen kanssa.
Piparikakkujäähdyke ja puolukkakastike ovat Valion ohjeita. Mudcaken runko on Kinuskikissan ohje, jonka olen itse maustanut piparimausteilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti