perjantai 21. maaliskuuta 2014

Dickin vehnä-kaurasämpylät

Useampi ruokabloggaaja on kokeillut ja kehunut Dickin sämpylöitä. Niistä on tehty jo uusia variaatioita, mutta runkona on tämä Mukana Maku -blogin herkkuresepti. Flunssaisena on tarve hemmotella itseään ja mikä onkaan parempi hemmottelu kuin tuoreet sämpylät ja lämmin tee!

Ohje on erittäin helppo ja aikaa näiden tekemiseen ei mene kuin eri nostatus- ja paistoajat. Sujuu hyvin myös väsyneeltä nuhanenältä!

Tässä siis Dickin sämpylät mitään muuttamatta, suoraa kopioituna hänen blogistaan.


Dickin vehnä-kaurasämpylät

2 ½ dl maitoa
vajaa pussi kuivahiivaa (n.8g)
1 tl suolaa
1 tl sokeria
300g vehnäjauhoja (n.4 ½ dl)
60g kaurahiutaleita (n.1 ½ dl)
1 rkl juoksevaa rasvaa

Laita ensin kulhoon kädenlämpöinen maito, lisää siihen hiivaa ja sokeri ja anna seistä 10 min. Lisää kaurahiutaleet, suola, huonelämpöinen juokseva rasva ja noin 3/4 vehnäjauhoista, vaivaa kokoon. Kun taikina on yhtenäinen massa, niin lisää loput vehnäjauhot. Vaivaa kunnolla kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Tee taikinasta tanko jonka leikkaat 6 osaan, pyöritä paloista sämpylät. Laita sämpylät lämpimään paikaan kohomaan noin 30 minuutiksi. Sivelle vedellä ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10min. Laita päälle hiukan vehnäjauhoja ja anna jäähtyä talouspaperin päällä liinan alla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti