Viikonloppu - aikaa kokata ja jotain hyvää tekisi mieli.
Mutta, mutta...
Jos kevyttä linjaa pitäisi noudattaa niin mitään tukevaa,
rasvaista ei voi tehdä - ei pastaa eikä muutakaan hiilihydraattipommia. Miten
siis herkutella kevyesti ja säästää turhissa kaloreissa?
Kana ja kalkkuna ovat maukasta ja kevyttä - samoin kala.
Eilen syötiin kalaa, joten lähdin vaeltamaan kauppaan mielessä uunikana -
hmm... näin jo silmissäni ihanan sitruunalla ja yrteillä täytetyn kokonaisen
tuoreen kanan. No, kauppa oli erimieltä. Ei ollut ihanaa tuoretta kanaa ilman
kauheita valmismausteita. Mutta vieressä oli isoja, meheviä kalkkunafileitä.
Plan B ja tehdäänkin uunikalkkunaa.
Kalkkunafilee uunissa
n. 1 kg kalkkunanfileetä
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria
Paista filee pannulla voissa niin, että pinta saa vähän
väriä. Laita paisti uunivuokaan ja tökkää mittari kylkeen.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes sisälämpö
on 77 astetta.
Lisää mausteet |
Mittari auttaa paistoajan määrittelyssä |
Kukkakaalipyree
1 kpl kukkakaalia
1 dl ruokakermaa
2 rkl voita
suolaa, valkopippuria
½ dl parmesaaniraastetta
Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä, kunnes kaali on kypsää (noin 10 minuuttia).
Kaada keitinvesi pois, mutta ota osa talteen.
Lisää joukkoon voi pieninä
nokareina ja kerma. Soseuta
sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa keitinlientä.
Paina seos halutessasi siivilän läpi, niin saat samettista
sosetta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi parmesaani.
Sinappikastike
5 dl kanalientä
1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoa
1 dl kermaa
2 tl vaaleaa dijon-sinappia
2 valkosipulinkynttä
Sulata voi kasarissa. Sekoita joukkoon jauho ja kaada
samalla vatkaten kanaliemi mukaan. Lisää kerma ja sinappi. Anna kiehua hiljaa
poreillen 5 minuuttia. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja anna lämmetä.
Jos haluat sileää kastiketta, siivilöi se ennen tarjoilua. Tarjoile kalkkunafileen ja valkosipulipyreen kanssa.
Jos haluat sileää kastiketta, siivilöi se ennen tarjoilua. Tarjoile kalkkunafileen ja valkosipulipyreen kanssa.
Kevyttä ja terveellistä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti