Tänään innostuin vääntämään muunnelman vanhasta tutusta liha-perunalaatikosta. Tässä muusissa on puolet perunaa ja puolet porkkanaa - kevyempää! Jauhelihaa on kunnolla ja sen maustamiseen käytin kasan "purkinloppuja" eli tulee samalla tehtyä ruokaa ilman hävikkiä!
Mausta oma jauhelihasi miten haluat: joko perinteisesti pippurilla tai lisäämällä purkki salsaa tai pestoa.
Jauheliha-peruna-porkkanasoselaatikko
1 1/2 kg jauhoisia perunoita, esim. rosamunda 1 kg porkkanoita
vettä, merisuolaa keittämiseen
2-3 dl maitoa
1 rkl margariinia tai voita
1/2 dl ruohosipulisilppua
Jauhelihaseos
2 x 400 g naudan jauhelihaa
1 dl sipulikuutioita tai 1 sipuli pilkottuna
loraus öljyä
suolaa, mustapippuria
(purkinloppuja)
Mexicon salsa - vajaa purkki
vajaa desi persiljapestoa - tehty itse aiemmin, jäänyt yli
ketchup-pullon loppu - pari puristusta
Pinnalle
1 dl emmental-juustoraastetta
vettä, merisuolaa keittämiseen
2-3 dl maitoa
1 rkl margariinia tai voita
1/2 dl ruohosipulisilppua
Jauhelihaseos
2 x 400 g naudan jauhelihaa
1 dl sipulikuutioita tai 1 sipuli pilkottuna
loraus öljyä
suolaa, mustapippuria
(purkinloppuja)
Mexicon salsa - vajaa purkki
vajaa desi persiljapestoa - tehty itse aiemmin, jäänyt yli
ketchup-pullon loppu - pari puristusta
Pinnalle
1 dl emmental-juustoraastetta
Lohko pestyt ja kuoritut perunat ja porkkanat. Keitä niitä 20 minuuttia vedessä, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta ja lisää vähitellen kiehuva maito. Mausta voinokareella ja ruohosipulilla.
Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli jauhelihan joukossa. Mausta seos pippurilla ja suolalla. Lisää muita mausteita maun mukaan.
Laita isoon uunivuokaan leivinpaperi. Kaada vuokaan pohjalle perunasosetta ja väliin jauhelihaseosta. Päällimmäiseksi tulee perunasosekerros.
Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoa punajuurten tai puolukkahillon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti