perjantai 21. maaliskuuta 2014

Parsaa ja pastaa

Kaikkien keväisten kuvien ja auringonpaisteen innoittamana tein tänään perjantaiherkuksi nopeaa ja erittäin hyvää parsaa tuorepastan kanssa.

Tässä kevään ensimmäinen parsa-annos. Resepti on muokattu Pirkan reseptistä.

Parsaa ja pastaa

1 nippu(500 g) tuoretta vihreää parsaa
1 ps(250 g) fettuccine tuorepastaa
1/2 dl pinjansiemeniä tai siemensekoitusta
1 solo valkosipulin kynsi
0,5 sitruunan mehua
1 rkl sitruunankuorta raastettuna
2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
1 dl parmesaania raastettuna
mustapippuria

Huuhtele parsat. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Voit kuoria parsat ohuelti tyvestä mikäli kuori tuntuu paksulta ja varren tyviosa puumaiselta. Kiehauta noin 2 min. suolatussa vedessä parsat isossa paistinpannussa tai muussa laakeassa astiassa. Kaada vesi pois ja laita parsat odottamaan.

Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja valuta keitinvesi pois.

Paahda siemeniä hetki pinnoitetussa pannussa ilman rasvaa. Siirrä siemenet toiseen astiaan. 

Lämmitä oliiviöljyä ja kuullota hetki silputtua valkosipulin kynttä. Lisää kypsät parsat pannuun. Leikkaa ne kahteen osaa, jotta niitä on helpompi käsitellä.

Lisää sitruunanmehu, -kuori ja tuorepasta. Sekoita pastaan parmesaaniraaste ja siemenet. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. 

Tarjoa parsapasta välittömästi parmesaaniraasteen kanssa.

Pastan kanssa sopivat hyvin Dickin sämpylät ja viiniä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti