lauantai 22. maaliskuuta 2014

Salmiakkiruudut kahvipöytään

Tänään oli oikein salmiakkipäivä! Tein ruokaa, johon liittyi salmiakki - ruokaohje tulee myöhemmin blogiin. Ja jälkiruuaksi oikein turkinpippuri-salmiakki namupala. Kannattaa kokeilla, jos tykkää vahvasta salmiakista.

Salmiakkiruudut 

3 munaa
3 dl sokeria (tai 1,5 dl sokeria ja 1,5 dl makeutusjauhetta)
4 dl vehnäjauhoja
1 dl Fazerin turkinpippuri-crunch
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa
1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia

Kuorrute:

300 g tomusokeria
2 rkl sulatettua voita tai margariinia
n. 4-6 rkl salmiakkikossua (tai alkoholitonta salmiakkitiivistettä)

Pinnalle:

loput Fazerin turkinpippuri-crunchista

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti. Lisää maito ja sulatettu voi tai margariini.

Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä reunalliselle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista kuorrute.

Mittaa kulhoon tomusokeri, sulatettu voi ja salmiakkikossu. Sekoita tasaiseksi. Muuta nesteen määrä niin, että saat notkean, mutta kuitenkin kiinteän massa.

Levitä kuorrute lämpimän torttulevyn pinnalle ja ripottele päälle loput salmiakkirouheesta. Leikkaa annospaloiksi ja herkuttele!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti