keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Juustoiset broileripyörykät Airfryerissa

Kanan tai broilerin liha on itsessään rasvatonta, aika mautonta, mutta sisältää paljon proteiinia, joten sen käyttäminen ruoanvalmistuksessa on terveellistä. Kun valmistaa ruokaa broilerinjauhelihasta, täytyy käyttää kunnolla mausteita, jotta broileriin saa makua. Tässä tosi helppo ohje, jossa maistuu curry, chili ja vähän valkosipuli. Juusto on bonusta – sitä ei välttämättä tarvita, mutta se tekee massasta vähän kiinteämmän ja koossapysyvän. Ja kaikki missä on juustoa, on hyvää!

Voit paistaa pyörykät joko perinteisesti uunissa tai jos sinulla on Airfryer kotona, niin saat pyöryköistä rapeakuoriset ja sisältä pehmeät – kannattaa kokeilla!



Juustoiset broileripyörykät

1 dl ruokakermaa

1 kananmuna

0,5 dl makeaa chilikastiketta

¾ tl suolaa

1 tl currya

1 tl paprikajauhetta

1 dl korppujauhoja

1–2 valkosipulinkynttä puristettuna

1 dl juustoraastetta

400 g broilerin jauhelihaa

Mittaa kulhoon kerma, muna, mausteet ja korppujauhot. Sekoita keskenään ja anna turvota noin 5 min.

Kuori ja purista valkosipulin kynnet. Lisää kerma-munaseokseen valkosipuli, juustoraaste ja broilerin jauheliha. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Pyörittele broileripyörykkämassasta noin 25–30 pientä pyörykkää vedellä tai ruokaöljyllä kostutetuin käsin. Nostele ne leivinpaperin päälle uunipellille, jos paistat ne uunissa.

Jos teet pyörykät Airfryerissa, niin öljyä paistoritilä ja käytä öljyä myös käsissä sekä paista pyörykät vähintään kahdessa osassa riippuen Airfryerin koosta.

Uuni: Paista pyöryköitä uunin keskitasossa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Airfryer: 200 astetta 10–11 min. (Philips Airfryer XXL, muilla merkeillä riippuen uunin tehosta).






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti