sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Paras taatelikakku jouluun

Olen etsinyt ja kokeillut joitain taatelikakkureseptejä tarkoituksena hakea sitä parasta kakkureseptiä, jollaista lapsena sai kotona. Taatelikakun pitää olla ruskeaa, kosteaa, mehevää ja maistua joululle!

Olen tehnyt mm. Valion ohjeella, joka on hyvä, mutta Marttojen sivuilta löysin tämän ohjeen, joka on alun perin Seija Flythströmin taatelikakku Myllyn Paras -sivustolta. Tätä reseptiä käytin nyt tähän leivontaan. Tästä tuli aidosti iso ja mehevä kakku!


Mehevä taatelikakku
keitä taatelit, vesi ja sokeri

1½ dl vettä
1 pkt taateleita (200-250 g)
3 dl sokeria

200 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
½ dl kermaa tai maitoa

4½ dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
lisää rasva...

Keitä vesi, sokeri ja taatelit kattilassa soseeksi, rauhallisella lämmöllä n. 15 min - 30 min.

Kaada seos vatkauskulhoon ja lisää voi sulamaan seokseen. Vatkaa sähkövatkaimella jäähdyttäen.

Kun seos on riittävästi jäähtynyt, lisää munat yksitellen sekä lopuksi kerma sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

vatkaa jäähdyttäen...
Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min - 1 tunti.

Kun keität sokeri-taatelimassaa rauhallisesti niin sokeri karamellisoituu taateleiden kanssa ja antaa lisää väriä ja makua kakkuun. Vatkaamalla taateliseoksen sähkövatkaimella ja jäähdyttämällä sen vatkaten saat lisää ilmaa taikinaan ja se tekee kakusta kuohkean. Kakku kohoaa uunissa voimakkaasti, jolloin saat tuloksena muhkean ja mehevän kakun!

Huom. tein kaksi annosta: toisesta ison kakun ja toisesta pikku kakkusia.
Tein toisen taikinan pikkuisissa vuokissa...
annoksesta tuli juuri sopiva määrä taikinaa vuokiin ...
jotka kohosivat pieniksi taatelikakkusiksi...
tasainen ja mehevä sisus, joka paranee hieman vanhetessaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti