maanantai 22. joulukuuta 2014

Omena-lanttulaatikko

Lanttulaatikon ajattelin tuunata vähän omenalla vaihtelun vuoksi. No, aattona sen sitten näkee miten hyvä idea tämä oli, mutta nyt tein lanttulaatikon muuten perinteisesti, mutta lisäsin siihen puolipurkkia melkein sokeroimatonta omenasosetta.


Omena-lanttulaatikko

1 kg lanttua (n.2 lanttua)
vettä, suolaa keittämiseen

2 dl kermaa

1 dl korppujauhoja

2 muna

2 rkl siirappia

1 dl sokeroimatonta omenasosetta

½-1 tl suolaa

ripaus valkopippuria

ripaus muskottipähkinää

ripaus inkivääriä

(keitinlientä)

pinnalle:
korppujauhoja
voita lastuina

Kuori ja lohko lantut. Keitä palat kypsiksi vähässä suolalla maustetussa vedessä. Soseuta lantut monitoimikoneessa. Lisää loput aineet ja anna koneen käydä hetken aikaa, jotta massa on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.

Kumoa seos voideltuun uunivuokaan. Tee kuvioita pintaan lusikalla. Ripottele vielä korppujauhoja ja voita lastuina pinnalle.

Paista 150-asteessa noin 1½-2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti