keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Raakasuklaakonvehdit

Raakasuklaa on herkkua – ja terveellistä! Aivan uppouduin erilaisiin raakasuklaaresepteihin, joita täytyy kokeilla tässä kevään aikana pikku hiljaa… Ei makeaa mahan täydeltä. Raakasuklaan terveysvaikutus perustuu siihen, että mitään aineita ei ole kuumennettu vaan niiden kaikki entsyymit ja vitamiinit ovat tallella. Joten älä siis kuumenna liikaa massaa, kun sulatat kaakaovoita.

Tästä reseptistä syntyy noin 30 pientä konvehtia suklaamuotilla tai 15 isolla jääpalamuotilla. Ne ovat kivoja joululahjoja tai hyvä lisä jälkiruokapöytään tai herkkupalaksi makean nälkään.


Raakasuklaakonvehdit

2,5 dl raastettua kaakaovoita

0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä

3 rkl juoksevaa luomuhunajaa tai agave-siirappia

2 dl kaakaonibsejä

1 dl raakakaakaojauhetta

1 dl lucuma-jauhetta

1 reilu rkl maca-jauhetta

¼ tl Himalajan ruususuolaa

0,5 dl mulperi- tai gojimarjoja tai muita kuivattuja marjoja silputtuna

0,5 dl murskattua pähkinää

Kuumenna kattilassa vettä. Aseta kattilan päälle kulho, jossa on raastettu kaakaovoi ja kylmäpuristettu kookosöljy. Kuumenna hiljalleen, kunnes aineet ovat sulaneet nestemäiseksi. Nosta kulho työpöydälle.
Laitoin marjat ja pähkinät massaan ennen muottiinlaittoa,
mikä oli hankalampaa kuin jos olisin laittanut
marjat ja pähkinät muottiin ja kaatanut pelkän massan päälle.

Lisää loput aineet paitsi marjat ja pähkinät sekä sekoita voimakkaasti, kunnes suklaamassa on tasaista. Laita suklaamuottien pohjalle silputtuja marjoja ja murskattuja pähkinöitä (voit myös tehdä joko marja- tai pähkinäsuklaan).

Kaada suklaata suklaamuotteihin, jääpalamuotteihin tai lautaselle. Anna jähmettyä pakastimessa tai jääkaapissa noin puoli tuntia tai kunnes konvehdit ovat jähmettyneet mutta eivät kokonaan jäätyneet. Irrota suklaat muotista ja säilytä jääkaapissa.


Vinkki: Koska massa on juoksevaa, yritin lusikoida sitä muotteihin, mutta siitä tuli sotku. Hyvä vinkki on laittaa se pursotinpussiin tai muovipussiin ja ”pursottaa” muotteihin (menee enemmän valuttamiseen kuin pursottamiseen). Tai kuumentaa nokallisessa astiassa, jolloin muotteihin kaataminen on helpompaa. Kaakaovoi ja öljy sulavat jo +25 asteessa, joten massaa ei tarvitse kuumentaa kovinkaan paljon.

Pienellä suklaamuotilla syntyi raakasuklaasta ja valkoisesta suklaasta namuja,
mutta isolla jääpalamuotilla tuli isoja raakasuklaakarkkeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti