sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulumyyjäiset

Etualalla World Visionin esitteet ja vasemmalla MunaEggPressin "esite/mainos".
Viime viikolla oli entisen työpaikkani joulumyyjäiset, joihin osallistuin varojenkeräysmielessä. Kuulin myyjäisistä vähän viime tipassa, joten aikaa leivontaan jäi aika vähän. Suunnittelin viime viikonloppuna mitä leivon ja sitten tein pari koeleivontaa. Alkuviikosta oli työkiireitä, mutta olin ajatellut leipoa tiistain ja keskiviikon, koska myyjäiset olivat torstaiaamuna. Toisin kävi. Tiistai meni aivan muissa töissä ja hyvä että ehdin illalla käydä kaupassa hakemassa leivontatarvikkeet. Minimuffinipeltiä en löytänyt mistään tiistai-iltana, vaikka etsin sitä kaikista isoista myymälöistä ja parista isosta kauppakeskuksesta aivan 21. asti. Onneksi sain Annin uunissa-bloggaajalta lainattua peltiä, sillä pikkuiset minimuffinit täydensivät väreillään joululeivonnaisvalikoimaa. Ajelin tiistai-iltana myös Vantaalle ja kävin hakemassa kasan Mikko Välttilän MunaEggPressin munia. Kiitos Mikolle, joka myös lahjoitti osan munista myyjäisiin.

Oikealla isot taatelikakut (mukana myös ohje), niiden vieressä hedelmäkakut ja takana piparit. Vasemmalla minitaatelikakut ja minimuffinit sekä keskellä minimutakakut.
Keskiviikkona leivon myyjäisiin:
  • isoja taatelikakkuja
  • pikku taatelikakkuja
  • hedelmäkakkuja
  • minimuffineita
  • minimutakakkuja
  • sitruksisia piparikakkuja
Lisäksi olivat Mikon munat.

Leivoin keskiviikkona myöhään yöhön. Koristelin viimeiset piparit kello 2 aikaan yöllä ja jätin pöydälle kuivumaan, josta ne aamulla pakkasin rasiaan mukaan. Nyt täytyy tunnustaa, että kun kiireellä touhuaa ja paljon yrittää, niin aina ei mene kuin Strömsössä. Minulla oli neljä hedelmäkakkuvuokaa uunissa, kun olin leipomassa piparitaikinaa. Kello hälytti, mutta olin juuri tökkimässä muotilla taikinaa ja ajattelin tehdä sen loppuun ja ottaa sitten kakut uunista. Eihän siinä normaalisti mitään kiirettä olekaan, kun kakuilla uunin lämpö on niin matala, mutta olin juuri vähän ennen kellon soimista nostanut uunin lämpöä pipareita varten korkeammaksi, kun ajattelin ottaa kakut aivan kohta uunista. No, en sitten ollut tarpeeksi nopea ja kakkujen päällinen kärähti. Vähän harmitti, mutta asialle ei voinut mitään ja kyseessä oli kuitenkin pinta ja kakut muuten olivat täyteläisiä hedelmäkakkuja – ei voinut muuta kuin laittaa myyntiin aamulla.

Muitakin pikku kämmejä sattui matkanvarrella. Unohdin mm. ottaa mukaan pakastepusseja, mihin pakata leipomuksia rasioista, mutta tein sitten sellofaanista kääreitä ja koristelin ne joulunaruilla. Vähän työlästä, mutta lopputulos oli aika kaunis.

Olin saanut World Visionilta ständille esitteitä sekä kummiuteen että eettisiin lahjoihin liittyen. Olin pukeutunut oranssiin World Visionin paitaan ja kerroin kaikille, että leipomuksien tuotto menee lyhentämättömänä kummimatkalla näkemäni koulun kotitalousluokan avustamiseen. Minulla oli kuvia kotitalousluokasta ja kerroin mitä olin matkalla nähnyt ja kokenut koulussa käydessäni.

Ostajat suhtautuivat hyvin positiivisesti hankkeeseeni ja sain myytyä melkein kaikki leivonnaiset. Rahaa myynnistä tuli kaikkiaan 233 euroa, joka menee kotitalousluokkahankkeeseen. Laitan tähän vielä kerran tilitiedot ja viitenumeron, jos joku innostuu laittamaan oman lahjoituksen tilille. Juttua kotitalousluokasta löytyy tästä blogista.

Tilinumero: 800015-70768136

Iban tilinumero: FI3280001570768136

Kotitalousluokan viitenumero: 9922000000250515


Rahat menevät Peruun Suomen World Visionin kautta. Keräys on voimassa toukokuun 2015 loppuun (29.5.2015) saakka.

Fläpillä oli hankkeesta ja reunalla oli myös nippu kuvia kummimatkalta.

Piparit, takana taatelikakut ja oikealla hedelmäkakut ja niiden vieressä minimutakakut (2 kpl/pakkaus)

Minitaatelikakut olivat suosittuja ja loppuivat ensimmäisenä, etualalla minimuffineja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti