tiistai 9. joulukuuta 2014

Joulumyyjäisten tuotto Perun kotitalousluokkaan

Lokakuussa olin kummimatkalla Perussa tapaamassa kummityttöäni Kristinaa ja samalla World Vision näytti meille kummeille mitä kaikkea meidän kuukausimaksuilla saadaan aikaan. Kävimme kouluissa, lastentarhoissa, äitien koulutus- ja neuvontapaikoissa, ym. Erityisesti minulle jäi mieleen Liman slummialueella olevan koulun kotitalousluokka.

Luokassa oli yksi opettaja, jonka palkan oppilaiden vanhemmat kustantavat vapaaehtoisvoimin. Myös astiat koululuokassa olivat vanhempien lahjoittamia, eikä niitä ollut paljon. Oppilaat pääsevät kotitaloustunnille kerran kahdessa viikossa, koska tila on niin pieni, että sinne ei mahdu koko luokka kerralla, vaan luokka jaetaan kahteen osaan ja puolet pääsevät tunnille tällä viikolla ja toinen puoli luokkaa ensi viikolla. Enempään ei ole varaa. Myös oppilaiden vanhemmat ovat köyhiä, mutta silti he antavat vähästään.

Matkan jälkeen World Vision järjesti tälle kyseiselle koululle ja sen kotitalousluokalle oman viitenumeron, jolla annetut lahjoitukset menevät suoraan tämän kotitalousluokan tukemiseen. Kerätyt varat käytetään kotitalousluokan tilojen parantamiseen, opettajan palkkaan sekä välineiden hankkimiseen.

Olen laittanut viestiä Facebookin kautta ja kirjoittanut asiasta omassa ruokablogissani. En osaa yhtään sanoa paljonko rahaa tilille on tullut – toivottavasti moni on osallistunut ja antanut lahjoituksen.


Nyt entisellä työpaikallani on joulumyyjäiset henkilökunnalle. Olen varannut sieltä pöydän ja leivon pari päivää, jotta pääsen myymään joululeivonnaisia. Myyjäisten tuoton lahjoitan World Visionin kautta Perun kotitalousluokkahankkeeseen.

Jos haluat osallistua tähän hankkeeseen, niin tässä tiedot:

Tilinumero: 800015-70768136

Iban tilinumero: FI3280001570768136

Kotitalousluokan viitenumero: 9922000000250515

Rahat menevät Peruun Suomen World Visionin kautta. Keräys on voimassa toukokuun 2015 loppuun (29.5.2015) saakka. Keräyksen päätyttyä World Vision ilmoittaa kuinka paljon keräyskohteeseen saatiin kerättyä varoja. Jos mahdollista, niin päivitän myös tiedon mitä kaikkea avustuksella saatiin kotitalousluokassa aikaan.

Kiitos, että sinäkin osallistut ja autat heitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti