sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Jouluinen punakaalisalaatti

Kinkku kaipaa vähän muitakin lisukkeita kuin laatikoita – ainakin minun mielestäni. Muu perhe voi olla sitä mieltä, että kaalilisukkeet ovat ihan turhia, mutta, mutta… Oikein hyviä – sopivan makeita ja mausteisia – kuten tämän jouluinen punakaalisalaatti joka sopii sekä ruotsalaisten lihapullien kaveriksi että kinkun kanssa.


Jouluinen punakaalisalaatti

500 g punakaalia

1-2 punasipulia

2 dl glögiä

1 rkl mausteneilikoita

1 dl ruokosokeria tai siirappia

1 tl suolaa

2 dl punaviiniä

2 rkl punaviinietikkaa

Leikkaa punakaali ja punasipulit ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta glögi ja kokonaiset mausteneilikat. Anna maustua noin 15 minuuttia.

Siivilöi neilikat glögistä. Kaada glögi, sokeri, suola, viini ja viinietikka laakeaan paistokasariin. Sekoita joukkoon kaali ja sipuli. Keitä ilman kantta puolisen tuntia, kunnes kaali on kypsää ja neste lähes kokonaan haihtunut. Tarjoa kinkun tai lihapyöryköiden kanssa.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Olen tänä vuonna karsinut aikaisemmista tarjottavista aika monta lajia, joten tästä löytyikin uusi sopiva lisuke :)
    Kiitos reseptistä sekä
    rauhallista ja makoisaa joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän on sopivan makean hapan - tein tätä viimeksikin juuri lihapullien ja kinkun kaveriksi - oli hyvää! Keittelin ilman kantta aika kauan, neste haihtui aika hitaasti. Kaalikin pehmenee mukavasti kun rauhallisesti keittelee..
      Rauhallista ja makoisaa joulua myös sinulle!

      Poista