torstai 31. lokakuuta 2013

Lohipiirakka

Ensimmäisen mökkipäivän ruoka on helppo lohipiirakka. Eilen illalla tulomatkalla poikettiin kaupan kautta ja ostin vähän tarvikkeita tälle päivälle. Piirakat syntyivät iltapäivällä vauhdilla, sillä toinen piirakoista meni järvenhoitoyhdistyksen kokoukseen (kera suklaakeksien) ja toinen oli varalla/omaan käyttöön. Pohjana käytin valmista taikinaa eli Myllyn Parhaan ruis-kaurapiirakkataikinaa. Hyvän makuinen ja helppokäyttöinen, valmiiksi pyöreä, joten vuokaanlaitto on helppoa. Ja jos olet kaupassa miettimässä, millä piirakan täytät, löytyy kiva lohipiirakan resepti pussinkyljestä, joten ostaminen on helppoa, kun voi käyttää pakettia ostoslappuna.

Osittain siis Myllyn Parhaan, osittain omanmaun kukaan kasattu lohipiirakka - ole hyvä!

Jos haluat tehdä pohjan myös itse, niin tässä kaksi erilaista suolaisen piirakan ohjetta, joista löytyy myös pohjien ohje: Ranskalainen sipulipiiras ja Jauhelihapiiras.


Lohipiirakka

1 pak. valmista piirakkataikinaa

täyte:

150 g kylmäsavulohta, suikaleina

200 g tuorejuustoa (tässä on kantarelli, mutta edellisellä kerralla käytin rapua, voi olla savulohi tai katkarapu tai muu oman maun mukaan)

1 muna

1 dl ruokakermaa

1 tl sitruunapippuria

½ sitruuna mehu ja vähän kuorta

1 punasipuli (tai nippu pikkusipuleita varsineen)

1 paprika

muutama erivärinen kirsikkatomaatti halkaistuna

1-2 rkl tuoretta tilliä

100 g juustoraastetta (ei välttämätön)

Levitä sulanut taikina pyöreän vuoan pohjalle. Nosta reunoja ylös, jotta nesteet pysyvät sisällä. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

Sekoita sillä aikaa tuorejuusto, muna, kerma ja pippuri kastikkeeksi.

Silppua lohi, pilko sipuli ja paprika sekä halkaise tomaatit.

Lado esipaistetun pohjan päälle ensin vihannekset, sitten lohi, jonka maustat sitruunalla ja koristelet tillillä. Kaada juustoinen kerma päälle ja ripottele hieman juustoraastetta pintaan, jos haluat juustoisen lohipiirakan.

Paista piirakka 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja saanut pinnalta väriä.

Tarjoile suolaisena kahvipöydän herkkuna tai viinilasin kera iltapalana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti