torstai 10. lokakuuta 2013

Rakkaudella...

Tänään on minulle merkittävä päivä monella tapaa: poikani Aleksi viettää nimipäivää ja liputamme joka vuosi hänen ja Aleksis Kiven kunniaksi. Lisäksi vietetään suomalaisen kirjallisuuden päivää, kuten jokainen lukutoukka tietää. Mutta eniten tänään vietän puolisoni kanssa yhteistä vaaleanpunaista päivää oman merkkipäivämme kunniaksi - taas tuli uusi vuosi yhteistä taivalta täyteen!

Onnea Bengt!

Tapauksen kunniaksi menemme huomenna ulkoilemaan ja syömään yhdessä, mutta tänään yllätän rakkaani pinkeillä kuppikakuilla. Resepti on Kyrkpress-lehdestä vähän muokattuna.


Vaaleanpunaiset kuppikakut

kuorrutus:

2 dl kuohukermaa
100 g vadelmamarmeladia (geléhallon)
1 tl punaista karamelliväriä / Dr. Oetker tms.

Tee ensin kuorrutus: laita pieneen kattilaan kuohukerma ja vadelmamarmeladit. Kuumenna seosta ja sekoittele kunnes marmeladi on sulanut kermaan. 

Nosta kylmään ja anna jäähtyä perusteellisesti. Voit tehdä tämän vaiheen edellisenä päivänä tai hyvissä ajoin ennen kuppikakkujen tekoa.



Kuorrutteen vaahdottaminen
½-1 dl kuohukermaa massaan

Vatkaa sähkövatkaimella seuraavana päivänä tai kun massa on seisonut kunnolla ja jäähtynyt. Lisää hieman tuoretta kuohukermaa, jos massa tuntuu kovalta. Vatkaa kunnes massa tuntuu pehmeältä ja ilmavalta. Laita pursotinpussiin ja koristele kuppikakut.

Kuppikakut

3 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl lakritsijauhoa
1 tl punaista karamelliväriä
50 g voita sulatettuna

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja karamelliväri sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se pieniin muffinssivuokiin, jolloin saat 12 kpl tai isompiin vuokiin, jolloin tulee n. 8 kpl.
Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä kunnolla.


Koristelu

Pursota vadelmavaahtoa kuppikakkujen päälle ja koristele vadelmamarmeladilla ja/tai nonparelleilla.

Maistuu ihanalta vadelmakarkilta, jonka alla on häivähdys pehmeää lakritsaa. Sääli että blogiin ei saa tuoksuja mukaan - vadelmakuorrute tuoksui aivan ihanalta kun vatkasin sitä.


Siiten vaaleanpunaisista tunnelmista vähän vakavampaan asiaan:

nyt on käynnissä lokakuun ruokahaastekilpailu, jonka teemana on rintasyövän takia vaaleanpunaisen väri. Eli vaikka vaaleanpunaiset kuppikakkuni on tehty meidän merkkipäivän kunniaksi, niin osallistun samalla kilpailuun ja haastan kaikki lukijat lahjoittamaan muutaman euron rintasyövän hyväksi ja jakamaan tietoisuutta siitä vaikka omassa FB statuksessaan.

Kiitos!

Lisää tietoa täältä: Ruokabloggarit pinkillä asialla

1 kommentti:

  1. voi kun onkin kauniita :-)! onnea kaikille päivänsankareille (ja kiitos linkityksestä!)

    VastaaPoista