perjantai 18. lokakuuta 2013

Isot kreikkalaistyyliset lihapyörykät





Eilen tuli lunta ja tänään paistoi aurinko - kyllä syyssää osaa myös olla vaihtelevaa. Sen verran kylmää kuitenkin on, että piharakenteet ovat jäässä eikä aurinko sulattanut kaikkea jäätä pois. Tuuli oli ajoittain aika kova, mutta tyyntyi illaksi.

Kävin vähän katsomassa mitä yrttipenkille kuuluu. Vielä pienestä lumesta ja kylmyydestä huolimatta yrtit ovat käyttökelpoisia. Siispä muutama mintun, oreganon ja persiljan oksat mukaan ja ruokaa laittamaan.

Eilen jäi punajuuri-omenalisuketta vielä tällekin päivälle eli teen vain uuden pääruuan. Jauhelihasta ja fetasta ja yrteistä syntyy kreikkalaistyyliset lihapullat.



Isot, kreikkalaiset lihapyörykät

400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
öljyä kuullottamiseen
1 muna
½ dl ketsuppia
mustapippuria
ruususuolaa
1 dl fetakuutioita
tuoreita yrttejä: oregano, persilja, minttu



Kuullota kuorittu ja silputtu sipuli pannulla. 

Sekoita jauheliha, sipuli, muna, ketsuppi, mausteet ja yrtit sopivaksi taikinaksi.













Pyöritä öljytyillä käsillä isoja pyöryköitä paperilla vuoratulle uunivuokaan.

Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.









Tarjoile salaatin, lopun fetan ja tuoreen leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti