perjantai 1. marraskuuta 2013

Uskomaton syyspäivä ilman värejä

Vaikka eilen aamu valkeni pienessä pakkassäässä, kirkkaana ja aurinkoisena, niin ilta loppui pimeän mustaan ja sateiseen säähän. Sateen ropistessa käytiin nukkumaan, asteita oli n. +7.

Oli iso yllätys herätä aamulla ja huomata, että järveen oli yöllä tullut pieni jää... Miten yö olikaan taas kääntynyt pakkasen puolelle?

Outoa, mutta kivaa, koska päivästä tuli todella mielenkiintoisen värinen. Kyllä luit aivan oikein - värinen. Istuin ikkunan ääressä tekemässä töitä ja ihastelin koko päivän uskomatonta kirkkaan auringon, usvaisen järven, hieman harmaan sään, joka ei auringosta huolimatta muuttunut "värilliseksi". Oli kuin sää olisi ollut mustavalkoinen maalaus koko päivän - auringosta huolimatta - tai ehkä juuri siitä johtuen.

Aamu oli usvainen ja taivas muuttui punertavasta auringonnoususta siniseen harmauteen. Sitten aurinko alkoi paistaa puidenlatvojen yläpuolella ja kaikki muuttuu mustavalkoiseksi!

Otin hienoja kuvia useampaan kertaan päivän aikana ja aina valo oli sama mustavalkoinen. En siis ole käsitellyt kuvia ja muuttanut niitä mustavalkoisiksi vaan valo oli tänään mahtava. 

Nyt taas sataa. Mielenkiinnolla odotan millaiseen aamuun huomenna herään...

Vähän ennen iltaa sää lämpeni ja pieni jääpeite järvellä lähti pikkuruisen tuulenvireen myötä liukumaan pois. Tämä "jäidenlähtö" kasasi pienet jäälautat mm. järvessä olevaa kiveä vasten.

1 kommentti:

  1. Luontoäiti välillä heittää meille erikoisia ilmiöitä. Välillä ei ole vain kameraa juuri sillä hetkellä mukana sitä ikuistamassa tai sitten sitä ei vain osaa/saa kuviin sellaiseksi kuin se olikaan.

    Mukavaa viikonloppua. Toivottavasti huomenna herätään auringonpaisteeseen.. ;)

    VastaaPoista