lauantai 2. marraskuuta 2013

Pyhäinpäivän ateria halloween-ilmeellä

Hu-huu…

Vaikka Pyhäinpäivä on muutakin kuin Halloween-juhlaa, on ihan kiva laittaa ruuaksi kurpitsaa eri muodoissaan. Kurpitsapiirakka on jäähtymässä jälkiruuaksi ja nyt on aika käsitellä toinen kurpitsa pääruokaan lisukkeeksi. Ostin pienen halloween-kurpitsan tarkoituksena tehdä puolet nyt ja puolet huomenna, mutta…
Ko. pikkukurpitsa oli niin ontto, että sen reunoista ei paljon maltoa irronnut. Koko kurpitsa on siis kuorittava kuutioiksi.



Tänään meille tulee ruokavieraita: Linda ja Benny – tervetuloa!

Juhlan kunniaksi koristelimme pihan tulilla.


Ruuaksi ajattelin tehdä jotain helppoa ja kevyttä – siis kalaa. Reseptin muokkailin Ruokalan-reseptistä. Siinä oli tehty kuharullat, mutta minusta tähän käy mikä tahansa valkoinen kala. Tällä kertaa kalaksi valitsimme seifileet. Lisänä risotto ja paahdetut kurpitsat.



Haudutetut seirullat: 

4-6 seifileetä
2 dl valkoviiniä hauduttamiseen

täyte:

10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
10 kpl mustia oliiveja viipaleina
nippu rucolaa
suolaa
mustapippurirouhetta




Levitä kalafileet leivinlaudalle ja rouhi päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Laita suikaloituja oliivia ja aurinkokuivattua tomaattia pieni kasa. Nosta muutama lehti rucolaa fileelle. Käännä kalan toinen puoli toisen puolen päälle ja sulje cocktailtikulla tai rullaa ja nosta vuokaan saumakohta alaspäin. Lorauta pohjalle 2 dl valkoviiniä. Paista 170 asteessa noin 20 min.



Risotto:
2,5 dl risottoriisiä
1 punasipuli
2 rkl voita
2 dl valkoviiniä
5-7 dl kasvislientä
2 dl raastettua parmesanjuustoa
1 dl mascarponejuustoa

Hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa tai kasarissa voi ja lisää joukkoon sipulit ja riisi. Anna kuullottua hetki miedolla lämmöllä. Lisää valkoviini. Sekoita puuhaarukalla koko ajan niin kauan että neste on imeytynyt riiseihin. Lisäile kasvislientä pikkuhiljaa pienissä erissä ja muista sekoittaa risottoa usean kerran keittämisen aikana, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää lisää vielä parmesaanijuustoraaste ja mascarponejuusto. Sekoita hyvin. Risoton pitää olla liisterimäistä ja kosteaa. Tarjoile vielä lisänä parmesaanista suikaloituja lastuja.

Paahdetut kurpitsakuutiot:
4 dl kurpitsaa kuutioituna pieneksi

mausteseos:

½ tl chilihiutale-suolaa myllystä
1 rkl kuivattua sipulia
2 tl oreganoa
mustapippuria
ripaus sokeria
voita kuullotukseen

Murskaa mausteet keskenään huhmareessa. Kieritä kurpitsakuutiot mausteissa. Sulata voita pannulla ja paahda kurpitsakuutiot pehmeiksi ja tarjoile risoton kanssa.


Vinkki: ylijääneen mascarponen voi sekoittaa kermavaahtoon ja tarjoilla jälkiruokapiirakan kanssa.


Ruuan jälkeen lähdimme hautausmaalle sytyttämään kynttilöitä. Hyvää Pyhäinpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti