sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Portviiniglögiä. viikunagrissinejä ja poro-piparjuuritahnaa

Täytyyhän Isänpäivän juhlinta aloittaa alkupaloilla. Tämä resepti on hyvä vaikka glögijuhliin, pikkujouluihin tai joulunajan juhlintaan.

Kaikki reseptit olivat uudessa Maku-lehdessä.


Portviiniglögi, 6 annosta

5 dl karpalomehua (tai granaattiomenamehua)
1/2 tl neilikkaa (kokonaisia)
4 kpl tähtianista
2 kpl kanelitankoa
2 rkl muscovadosokeria
2 dl portviiniä
2 dl punaviiniä (täyteläistä)

Mittaa kattilaan mehu, mausteet ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja keitä kannen alla 5 minuuttia.

Jäähdytä ja anna glögin maustua viileässä tunnin ajan.

Siivilöi halutessasi mausteet pois mehusta. Kuumenna mehu uudelleen kattilassa. Lisää portviini ja viini. Kuumenna, mutta älä enää keitä.

Tarjoa mausteinen portviiniglögi lämpimänä.

Viikunagrissinit, n. 30 kpl

3 dl vettä (haaleaa)
15 g hiivaa
1 tl suolaa
1/2 tl rosmariinia
3/4 dl oliiviöljyä
7 1/2 dl vehnäjauhoja (erikois)
100 g kuivattuja viikunoita (hienonnettuna)

Liuota murennettu hiiva haaleaan veteen. Sekoita joukkoon suola, rosmariini ja oliiviöljy. Lisää jauhot vähän kerrallaan samalla vaivaten. Lisää lopuksi viikunat.

Kohota taikinaa peitettynä tunnin ajan.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina 30 palaan. Pyörittele palat ohuiksi ja pitkiksi tangoiksi. Nosta ne kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista viikunagrissineitä 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes leipätikut saavat kauniin värin. Jäähdytä viikunagrissinit ritilällä.







Poro-piparjuuritahna

250 g tuorejuustoa (piparjuuri, esim. Cantadou)
100 g kylmäsavustettua poroa
200 g turkkilaista jogurttia
1/2 dl lehtipersiljaa (hienoksi silputtuna)
2 rkl roseepippuria (rouhittuna)
1/4 tl mustapippuria

Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää hienonnettu savuporo, jogurtti, persilja, rosee- ja mustapippuri. Tarkista poro-piparjuuritahnan maku.



Tarjoa poro-piparjuuritahna viikunagrissinien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti