lauantai 9. marraskuuta 2013

Isänpäivää odottaessa - lohi-rapupiiras

Koko päivä on mennyt olohuoneen sisustamisessa - nyt meillä on avaraa, vaaleaa ja kaunista. Huomenna isänpäivänä korkkaamme uudistuneen asuntomme, kun vieraat saapuvat Vähän olen myös selannut lehtiä, keittokirjoja ja nettiä - huomisen päivän menu on valmis. Osa valmisteluista on jopa aloitettu!

Mutta kaiken tämän touhun keskellä ei ole ollut aikaa tehdä ruoka ja nälkä kurnii... Kauppamatkalla kävin hakemassa tarvikkeita huomista varten ja samalla nappasin yhden valmiin piirakkapohjan mukaan. Jatkamme siis hävikin estoa ja teemme iltaruuaksi piirakan siitä mitä jääkaapista löytyy - ja siellä on vielä paljon hyvää tavaraa odottamassa...


Lohi-rapupiiras iltapalaksi

1 valmis piirakkapohja (tai tee pohja itse, pohjien ohje: Ranskalainen sipulipiiras ja Jauhelihapiiras)

täyte:

150 g kylmäsavulohta, suikaleina
1 prk kypsiä ravunhäntiä
muutama erivärinen kirsikkatomaatti halkaistuna
1-2 rkl tuoretta tilliä
100 g juustoraastetta
100 g tuorejuustoa, makuna tilli
2 munaa, koko M
2 dl ruokakermaa
½-1 tl sitruunapippuria





Levitä sulanut taikina pyöreän vuoan pohjalle. Nosta reunoja ylös, jotta nesteet pysyvät sisällä. 

Lado pohjan päälle ensin lohi ja ravunhännät. Halkaise tomaatit ja lisää päälle. Mausta tillillä. Ripottele päälle juustoraaste. 

Sekoita tuorejuusto, munat, kerma ja pippuri kastikkeeksi. Kaada kerma vuokaan ja paista piirakka 200 asteessa noin 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja saanut pinnalta väriä.

Tarjoile suolaisena kahvipöydän herkkuna tai viinilasin kera iltapalana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti