keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Vihanneskastike ilman hävikkiä


Tällä viikolla vietetään Hävikkiviikkoa, jolloin tarkoitus on saada ihmiset tietoiseksi ruuanhaaskauksesta.

Osallistun tähän hyvään asiaan ja tunnustan samalla, että itsekin voisin haaskausta vähentää ostamalla vähemmän ja harkitummin ruokatarvikkeita.

Mökin jääkaappi on laitettu talviteloille ja nykyään viemme viikonlopun ruokatarvikkeet mukanamme tai ostamme paikanpäältä sen mitä viikonloppuna tarvitaan. Aina kuitenkin jotain jää ja ne tuodaan kotiin. Nyt alkaa olla sellainen tilanne kodin jääkaapissa, että muutaman viikonlopun ruokia on tuotu, mutta ruokaa ei ole paljon ehditty tehdä, joten jääkaappi pursuilee kaikkea sekalaista.
Paljon kasviksia on esim. siinä vaiheessa, että jos niistä ei kohta jotain tee, niin seuraava vaihe on siirtää ne ekojäteastiaan. 

Nappasin kaupasta työmatkalla yhden valmiin grillatun kanan ja ajattelin tehdä jämäkasviksista meille kastikkeen pastankastikkeeksi. Tuumasta toimeen:
Grillattua kanaa kasviskastikkeella pastan kera
1 grillattu kana
Kastike: 
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
4 porkkanaa
3 sellerinvartta
1 chili
3-4 kevätsipulinvartta
2 isoa tomaattia

1 rkl sitruunapestoa (ei välttämätön)
1 rkl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
1-2 rkl oliiviviipaleita
suolaa ja pippuria myllystä
½ rasiaa tuorejuusto
Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi tai renkaiksi. Aloita paistaminen/hauduttaminen porkkanoista ja selleristä. Lisää loput kasvikset ja mausteet. Lisää viimeiseksi tuorejuuston loppu, jotta kastike hieman sakenee.
Tarjoa keitetyn pastan, grillikanan ja salaatin kanssa. Koristele parmesaaniraasteella.

Kaikki ruuan aineet ovat grillikanaa lukuunottamatta joko purkinloppuja tai pilaantumisvaarassa olevia kasviksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti