keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Aaton aamupuuro


Niin pitkälle kuin muistan, on aaton aamu alkanut saman kaavan mukaan. Aamulla aikaisin on laitettu riisipuuro muhimaan rauhallisella lämmöllä ja sitä on haudutettu pari-kolme tuntia. Lisäksi on keitetty yleensä sekahedelmäkiisseli omenamehuun, mutta jotkut haluavat syödä riisipuuronsa vain kanelilla ja sokerilla. Ja puurossahan luuraa aina yksi manteli, joka tuo saajalleen onnea!

Tänä vuonna olimme kahdestaan aattoaamun, joten tein vain perinteisen riisipuuron ja joimme kuumat glögit sen kanssa. Näillä eväillä jaksaa käydä haudoilla viemässä kynttilät ja odottaa aattoillan pitkää ruokailua alkupalapöytineen, kinkkuineen ja laatikoineen – jälkiruuista puhumattakaan…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti