maanantai 22. joulukuuta 2014

Perinteinen porkkanalaatikko

Joulun perinneruokiin kuuluu porkkanalaatikko, jossa on riisiä ja porkkanat ovat haudutettu sekä survottu. Joskus muuhun aikaan vuodesta teen porkkanalaatikkoa, jossa on riisin ja maidon joukkoon laitettu tuore porkkanaraaste. Laatikko on oikein hyvää ja raikasta - eri makuista kuin jouluinen laatikko, jossa porkkanat ovat kypsiä. Nyt kuitenkin perinteisen laatikon ohje.


Perinteinen porkkanalaatikko

1 kg porkkanoita

5 dl vettä ja 1 tl suolaa keittämiseen

1,5 dl puuroriisiä

5 dl täysmaitoa

1-2 munaa

0,5 tl suolaa

1 rkl siirappia

pinnalle:
voilastuja
korppujauhoja

Keitä kuoritut, paloitellut porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä siten, että vesimäärä juuri ja juuri peittää porkkanat. Ota keitinvesi talteen ja pane huuhdellut puuroriisit siihen kiehumaan.

Soseuta sillä välin porkkanat monitoimikoneessa. Lisää soseeseen maito, munat sekä mausteet. Kun riisit ovat kypsiä, yhdistä ne muihin aineksiin. Tarkista suolan määrä.

Kaada seos n. 2 l:n vetoiseen, hyvin voideltuun vuokaan. Kuvioi pinta lusikalla. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voilastuja.

Paista 200 asteessa noin 45 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti