torstai 1. huhtikuuta 2021

Pääsiäisen aloittaa kiirastorstaina kananpoika parsarisotolla

Pääsiäinen on perinteisesti vuoden toiseksi isoin ruokajuhla joulun jälkeen. Suunnittelen menuun kaikille päiville niin, että saamme erilaisia pääsiäisherkkuja joka päiville. Ihania ruokia olisi niin paljon, että pääsiäisherkkuja voisi syödä kuukauden eikä tarvitsisi syödä samaa ruokaa yhtenäkään päivänä - noin suunnilleen, en ole laskenut, mutta pääsiäisenä syödään ainakin lammasta eri muodoissa. Yleensä olen aloittanut pääsiäinen lohella, mutta tänä vuonna ostin kanan sydänpaistin ja sen seuraksi tulee kevään ensimmäisistä parsoista risotto. 


Kanaa Airfryerissa

1 kanan sydänpaisti (appelsiini-inkiväärimarinoitu)

Laitoin kanan sydänpaistin Airfryeriin 160 asteeseen noin 50 minuutiksi ja lopuksi otettiin vielä pintaan väriä 180 astetta ja 10 minuuttia. Paistista tuli kypsä, sisältä kostea ja nahka paistui rapsakaksi. 

Paistista riittää isot annokset kahdelle tai keskikokoiset kolmelle.

Lisukkeena oli parsarisottoa, jonka ohjeen löydät täältä parsarisotto.

Juhlan kunniaksi lisäsin parsarisottoon noin 1 dl mascarponejuustoa. Sipulina oli 2 salottisipulia. Muuten seurailin omaa perusrisoton ohjettani.

Kattaus oli aika peruslaatuinen, mutta sopii mökille. 

Tästä lähtee lepo ja herkuttelun koko pääsiäisen ajaksi. Mukavaa pyhää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti