maanantai 29. huhtikuuta 2013

Uunimunakas

Onko kiire? Pitäisikö tehdä jotain pientä ja nopeasti? Tässä helppo ja nopea resepti, jonka tarvikkeet löytyvät melkein jääkaapista kuin jääkaapista...

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Uunimunakas / 2 hengelle

2-3 munaa
2-3 rkl maitoa tai vettä
ripaus suolaa ja pippuri

Sekoita vatkaamalla kevyesti haarukalla tai pikku vispilällä kupissa niin, että munien rakenne menee rikki.

Vuoraa laakea, pienehkö uunivuoka leivinpaperilla, ei tule tiskiä.

Lisukkeet:

pilko pari nakkia per henkilö (tai aterialta jäänyttä lihaa, kanaa tai pala kinkkua)
vähän sipulia (pari kevätsipulin vartta, pala punasipulia, tai tuoretta ruohosipulia)
jotain muuta kivaa kuten muutama aurinkokuivattu tomaatti, oliiveja, maissia, artisokkaa tai mitä kaapissa sattuu olemaan..

Laita lisukkeet uunivuokaan ja kaada munamassa päälle.



Paita uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes muna on täysin hyytynyt. Jos paistat laakeassa vadissa, jossa munamassa on pari senttiä paksu niin munakas kypsyy nopeasti noin  vartissa. Jos munamassaa on paksulti vuoassa, pitenee kypsymisaika. Kokeile ja katso sopiva aika esim. nostamalla paperinkulmaa  - onko massa kiinteää vai vieläkö keskikohta on liian märkää...


Tässä uunimunakkaassa on nakkien ja kevätsipulin lisäksi aurinkokuivattuja tomaatteja. Lisänä tarjosin leipäjuustokuutioita (saa valmiiksi kuutioituna  kaupasta), sekasalaattia rasiasta, tomaattia, kurkkua ja karjalanpiirakoita sekä tuorepuristettua appelsiinimehua.

Karjalanpiirakat ovat Lidlin paistopisteestä ja appelsiinimehu löytyy myös Lidlistä. Leipäjuustokuutiot ja salaatti olivat Prisman valikoimissa. Muuten tarvikkeet olivat mökkiläisen vakiokamaa.

Kevyttä ja kivaa lounasta/iltapalaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti