tiistai 21. heinäkuuta 2015

Kuolema taivaalta


Tämän kesän kanssa on käynyt sitten niin hassusti, että lomaa ei ole ja mökillä kerkiää vain käydä kääntymässä ja sitten taas takaisin pk-seudulle ja töihin. Eli jos ei tule ruokapostauksia tai muita mökkikuulumisia niin syynä on se, että en ole mökillä enkä kokkaa kaupungissa yksin ruokaa… huokaus. Ei kyllä ole säätkään suosineet, joten jos joku kesä pitäisi valita työkesäksi, niin sitten tämä.

Mutta perjantai-iltana saavuin myöhään mökille ja kun lauantaiaamuna heräilin ja istuin ikkunan ääressä katselemassa mitä sosiaalisessa elämässä on tapahtunut viime aikoina, näin aika jännittävän sekä tavallaan surullisenkin näyn.

Olohuoneen ikkuna on aika kookos ja meillä on sattumalta valvontakamera ikkunassa. Siitä seurataan normaalisti lähinnä mökin pihaa ja säätä sekä onko kaikki hyvin kun ollaan poissa. Mutta nyt se siis oli päällä vaikka olimme paikalla – sinänsä hyvä juttu, koska sen avulla todensin mitä tapahtui ja sain myöskin liitettyä tapahtumat tähän videon muodossa.

Istuin siis olohuoneen ikkunan ääressä kun jostain ylhäältä syöksähti haukka ja nappasi todennäköisesti pääskysen suoraan ikkunan takana – melkein ikkunaa vasten. Saalin se sukelsi viedä rantaan kuusen alle, jossa se nitisti uhrin. Kun juoksin pihalle katsomaan, säikytin haukan lentoon ja se lensi matalalla saaliinsa kanssa järven toiselle puolelle ja sisään metsään. Todennäköisesti siellä oli parempi ruokarauha kuin meidän pihassa, missä juoksentelin kiihtyneenä hetken aikaa etsien pikku uhria, jotta olisin päässyt pelastamaan sen. Mutta ei löytynyt kuin kasa höyheniä ja untuvia sieppauspaikalta ja kuusen vieressä olevan laudan päältä löytyi veritahra ja untuvia kasa, jotka tuuli kuljetti pois ja muurahaiset juhlivat veritahrassa.


Videolta näkyy hyvin haukan syöksy ihan ikkunan takana ja sitten lento rannalle. Nopea suhahdus, höyhenet pölähtävät rajusti ja hetkessä haukka kaartaa pois. Kuvan laatu ei ole kovin hyvä, koska nauhoitin sen kännykällä valvontakameran kuvasta, jota pystyy vain katsomaan tabletilla, mutta ei siirtämään verkkoon tai kopioimaan, niin että siitä olisi voinut tehdä videon. Mutta kyllä tästäkin näkee mitä tapahtuu. Lisäsin vähän draamaa taustamusiikin ja tekstien avulla.

Jännittävää videohetkeä.
2 kommenttia:

  1. Dramaattinen hetki on tallentunut kameraanne! Olen tänä kesänä nähnyt kun haukka on napannut naakan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näimme oletettavasti saman haukan myös seuraavana päivänä - istuttiin vilvoittelemassa saunan jälkeen kun sellainen ruskea keskikokoinen haukka liiteli matalalla järven poikki kohti mökkiä - oliko taas tähyämässä ruokaa...?

      Poista