lauantai 4. kesäkuuta 2016

Sitruunamajoneesi minuutissa

Viime viikot menivät isossa hommassa, joten vaikka ruokaa tuli laitettua, niin se oli aika peruskauraa. Tuli tehtyä myös omia vanhoja reseptejä uudelleen, joten uusia postauksia blogiin ei oikein syntynyt. Tänäänkin tein osittain vanhaa tuttua ruokaa, mutta tein pitkästä aikaa itse majoneesin fish & chipseihini.

Erilaista oli myös se, että paistoin turskan grillissä parilalla ja rankalaiset tein uunissa – välttelin turhaa rasvaa, mutta jotain rasvaista sentään eli paksua majoneesia piti olla. Maustoin majoneesin sitruunalla ja puristelin sitruunaa myös kalaan ja ranskiksiin. Tuore sitruuna raikastaa kalan ja jopa ranskanperunat aivan ihanasti. Ja koska majoneesin sitruunanmaku oli aika mieto, niin tuore sitruuna kalalla antoi lisää sitruunanmakua myös majoneesiin ja koko ruokaan.

Ja majoneesin teko ei todellakaan ole vaikeaa. Et tarvitse kuin hyvän munan (mielellään tuore vapaan kanan muna) ja erittäin hyvää öljyä – luomurypsi on aivan parasta! Ja sauvasekoittimen sekä kapean korkean kulhon. Tämä on minuutissa valmis majoneesi. En muista mistä tämän ohjeen alun perin nappasin – siitä on muutama vuosi, kun minuuttimajoneesi kiersi eri blogeissa.

Sitruunamajoneesi

2 dl rypsiöljyä

1 muna

0,5 tl suolaa

0,5 tl pippuria myllystä

1 tl Dijon sinappia

1 tl viinietikkaa

0,5 sitruunan kuoriraaste

1 rkl sitruunamehua

Raaka-aineet olisi hyvä olla huoneenlämpöisiä – ainakin muna ja öljy.

Laita kaikki aineet korkeaan, kapeaan astiaan. Sekoita sauvasekoittimella majoneesiksi. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä se, anna käydä hetki (10 sek.) ja ala nostaa sekoitinta hitaasti ylöspäin, jolloin majoneesi on valmista, kun saat sauvasekoittimen täysin ylös.

Öljynä käytin kylmäpuristettua luomurypsiöljyä. Öljyn on syytä olla hyvää, koska pääosa majoneesista syntyy öljystä eli öljyn laatu ja maku ratkaisevat kuinka hyvää majoneesista tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti