sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Lakritsilla maustettu mansikkahillo tai -marmeladi

Viime kesänä Dansukker järjesti kilpailun, missä piti tuunata mansikkahillo. Minäkin kehittelin hillon ja kuvailin sen, mutta en muistanut lähettää sitä tarpeeksi ajoissa, joten luomukseni jäi osallistumatta kilpailuun. Siitä huolimatta tuli kokeiltua hyvää yhdistelmää – lakritsijuurta ja mansikoita, joista syntyi todella kiva laku-mansikkahillo. Sitä oli mukava levittää paahtoleivälle tai panna aamupuuron päälle. Koska myös blogiin jäi laittamatta resepti, niin korjaan nyt asian ja pistän reseptin muistiin. Kannattaa kokeilla – ja maustaa oman lakumakusi mukaan.Laku-Mansikkahillo (sokerisempi, juoksevampi hillo)

2 kg perattuja mansikoita

1 kg hillosokeria

noin 10 tl lakritsijauhetta

(½ dl vettä)

Peratut marjat isoon kattilaan yhdessä lakritsijauhon kanssa ja kuumennetaan pienen vesitilkan kera, kunnes vesi höyrystyy (vesitilkkaa ei tarvita, jos marjat ovat pehmeitä ja mehustuvat itsestään). Sekoitetaan hillosokeri pienissä erissä mukaan ja annetaan sen sulaan. Kun hillo lähtee taas kiehumaan, keitetään hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Annetaan jäähtyä puoli tuntia.

Tölkitetään puhtaisiin purnukoihin.
Laku-Mansikkamarmeladi (vähemmän sokeria, kiinteä, marmeladimainen hillo)

1 kg perattuja mansikoita

1 pkt hillo-marmeladisokeria (330 g)

noin 5 tl lakritsijauhetta

(½ dl vettä)

Peratut marjat kattilaan yhdessä lakritsijauhon kanssa ja kuumennetaan pienen vesitilkan kera, kunnes vesi höyrystyy (vesitilkkaa ei tarvita, jos marjat ovat pehmeitä ja mehustuvat itsestään). Sekoitetaan hillo-marmeladisokeri pienissä erissä mukaan ja annetaan sen sulaan. Kun hillo lähtee taas kiehumaan, keitetään hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Annetaan jäähtyä puoli tuntia.

Tölkitetään puhtaisiin purnukoihin.Tärkein vaihe tässä on antaa hillon keittämisen jälkeen levätä ainakin puolisen tuntia. Näin marjat sekoittuvat hilloon eivätkä nouse hillon päälle. Kun hillo jäähtyy purnukoihin, ovat marjat mukavasti sekaisin.

Vinkki: lakritsijauho kannattaa laittaa mukaan jo heti alussa tai se ei enää sekoitu kunnolla, jos olet lisännyt sokerin. Toinen vaihtoehto on lisätä lakujauho sokerin sekaan ja lisätä ne yhdessä. Kokeilemalla löydät oman makusi mukaisesti mansikan ja lakun tasapainon – älä laita liikaa ensimmäisellä kerralla, koska laku ei saa dominoida mansikan makua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti