perjantai 15. heinäkuuta 2016

Suklaakakku mikrossa tuoreiden marjojen ja jäätelön kera

Torstaina käytiin hakemassa torilta tuoreita mansikoita ja vadelmia. Poimin myös pihasta litran mustikoita. Illalla kun ruuan jälkeen istuttiin ja katsottiin telkkaria, alkoi tehdä mieli makeaa. Mietin mitä herkkua loihtisin tuoreista marjoista, nyt kun niitä olisi tarjolla. Pirkalla oli helppo ja nopea suklaakakkuohje, joka valmistuu mikrossa vain 5 minuutissa. Tästä nopea apu herkkuhimoon. Ohje kahdelle.


Suklaakakku mikrossa

0,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl sokeria

2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)

¼ tl leivinjauhetta

¼ tl vaniljasokeria

(1 kananmuna)

1 rkl maitoa

2 rkl öljyä

lisäksi: jäätelöä ja tuoreita marjoja

Valmistus alle 15 min

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää maito ja rasva. (Lisää tässä vaiheessa myös kananmuna). Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen mikronkestävään kahvikuppiin. Sivelin kuppeihin hieman pullorasvaa, vaikka ohjeessa sitä ei ollutkaan. Kuumenna kupit samaan aikaan mikroaaltouunissa (max. 800W) noin 2 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi jäätelön ja marjojen kanssa.


Huom. Mikrojen tehot vaihtelevat, joten tarkkaile kakkuja kypsennyksen aikana. Vähennä tehoa tai kypsennysaikaa tarvittaessa. Ohje on testattu sekä kananmunalla että ilman kananmunaa. Kun reseptin valmistaa ilman kananmunaa, tulee lopputuloksesta hieman kosteampi ja mutakakkumainen, kun taas lisäämällä kananmunan tulee kakusta kuohkeampi ja muffinimainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti