maanantai 21. marraskuuta 2016

Appelsiini-suklaakakku

Sunnuntai vietettiin kotona laiskotelleen ja nukkuen pitkään. Ulkona oli synkkä marraskuinen päivä, joka pysyi lähes hämäränä koko ajan, nyt kun lumi suli pois ja maa on taas musta. Vähän sateinen keli pimensi senkin vähän valon, mitä normaalisti päivällä olisi ollut. Tämä oli oiva päivä viettää pyjamasunnuntaita – ei kiirettä eikä stressiä – pelkkää lepoa ja syödään sitä mitä on eikä touhuta liikaa. No, vähän tietysti pitää tehdä jotain ja se jotain oli tällä kertaa helppo kahvikakku. Koska ei jaksettu lähteä mihinkään kauppaan, niin kotona ei ollut mitään erikoista. Löytyi tosin yksi iso appelsiini ja jostain leipomuksesta jäänyt tumma suklaalevy. Niistä saa koottua herkullisen ja kostean kahvikakun, jota oli kiva syödä iltateen kanssa samalla kun katseltiin vanhoja klassikoita teeveestä.


Appelsiini-suklaakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2,5 tl leivinjauhetta

2,5 tl vaniljasokeria

1 appelsiinin raastettu kuori

150 g tummaa suklaata rouhittuna

2 dl kermaa

3 isoa munaa

150 g juoksevaa tai sulatettua margariinia

1 dl appelsiinimehua

Vuokaan: rasvaa ja korppujauhoja

Voitele noin 2 litran vuoka ja korppujauhota se. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi – saa jäädä isojakin paloja, ne sulavat kakussa mukaviksi sattumiksi.

Pese hyvin appelsiini ja raasta kuoresta keltaista osaa kakkuun. Purista mehu ja mittaa se. Täydennä appelsiinituoremehulla, jotta saat 1 dl mehua.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Jos käytät muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 2 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Jäähdytä hyvin ennen leikkaamista, ettei kakku murene.



Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffineja: jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti