tiistai 21. helmikuuta 2017

Nimetön kanalooda eli arkiruokaa yhdenpadantaktiikalla

Taas tultiin mökille - hiihtolomaa viettämään. Tai ei meillä nyt ihan lomaa ole, mutta kun ollaan etäällä töistä, niin tuntuu ihan lomalta ja mökillä työtkin tuntuvat lomalta. Pitkä aika siitä, kun viimeksi oltiin. Mikään ei kyllä ole muuttunut ja talvikin menee samaa tahtia kuin etelässä eli välillä suojaa ja välillä pakkasta.

Tullessa käytiin kaupassa ja ostettiin viikonlopun tarjouksena kanan jauhelihaa iso paketti - halpaa kun oli ja siihen vähän muuta maustetta mukaan ja päätin tehdä sellaisen kanapadan, etten paista jauhelihaa etukäteen enkä tee muuta kuin mätän aineet vuokaan ja pistän vuoan uuniin. Sitten se oli uunissa ehkä noin tunnin - tai vähän yli - saunassa kun oltiin, niin kelloa en katsonut.

Hyvää pataa tuli - ei mitään gourmet-ruokaa eikä näytä edes hyvältä, mutta niin mukavalta se maistui, että oli harmi, kun tänään lämmittelin viimeiset rippeet iltaruoaksi.

Nimeä en keksinyt tälle ruualle - olisikohan ollut sweet & sour kanakasvisperunalaatikko?

Reseptikin tulee vähän kuvien kera.

Kanalooda - iso padallinen

800 g kanan jauhelihaa
800 g perunaviipaleita (valkosipulilla tai ilman)
400 g pussi maissi-herne-paprika
1 purkki (iso) sweet & sour kastiketta
1 purkki ananaspaloja
persiljaa
juustoraastetta
suolaa ja pippuria
öljyä vuokaa


Ripauta vähän öljyä vuoan pohjalle - tai sitten perunoiden jos unohtaa laittaa öljyn vuokaan :)
Perunoiden päälle puolet kasviksista...

ja kanan jauheliha - tämän voi myös paistaa, mutta säästyy tiskiä ja maistuu myös ilman paistoa.

Lisää kastike ja persiljaa.... huuhtele purkki tilkalla vettä (tulee lientä).

Lisää ananakset - paloina tai murskana,

mausta suolalla ja pippurilla - ja peitä perunoilla, jotka saavat lopuksi juustokuorrutteen.

Paista 200 asteessa ainakin tunti - tai vähän yli...

Nauti rapsakan leivän kanssa, jota voi dipata liemeen - nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti