lauantai 15. huhtikuuta 2017

Yrttinen uunikana ja uuniperunat - yhdellä padalla pääsiäiseen

Palasimme tiistaina aamuyöstä Suomeen. Olimme Perussa tapaamassa kummilapsiamme. Kirjoitin matkapäiväkirjaa toiseen blogiini, jossa kerron millaista oli tavata kummilapset ja heidän perheensä. Keskiviikkoiltana lähdimme ajamaan mökille. Jetlag vähän painaa päälle, kun iltapäivästä nukuttaa ihan sikana ja illalla ei saa unta sitten ollenkaan. No, eiköhän tämä unisysteemi tässä käänny, kun otamme tämän pääsiäisen nyt aivan rauhallisesti. Mitään erikoisia herkkuja en ole tällä kertaa suunnitellut pääsiäiseen, mutta jotain perinteitä yritän ylläpitää... Jetlagin lisäksi ongelmia tuotti Perun tuliainen - vatsatauti eli ei maistu ruoka, kun mikään ei pysy sisällä. Raskaat ruoat jäivät siis kauppaan tällä kertaa.


Vatsatauti tai ei, niin kana on kevyttä ja sopii pääsiäiseen. Ostin ison, valmiiksi marinoidun yrttisen kanan kokonaisena. Lisäksi minulla oli pussillinen uuniperunoita ja vähän porkkanoita. Meille kahdelle ne riittävät ainakin kahden päivän ruoaksi. Ja kun teen uunikanan ja juurekset kaikki samassa padassa niin ei synny tiskiäkään, joten mikä voisi olla helpompaa?


Sää ei todellakaan ole ollut kovin keväinen vaan lunta on tullut nyt sekä pitkänperjantain että lankalauantain. Pataruoka onkin kolean ja ei-niin-keväisen ilman vastapainona hyvää ruokaa - ja uuni lämmittää sekä keittiön että ruoan.


Yrttinen kana ja perunat yhden padan taktiikalla

1valmiiksi marinoitu uunikana (kokonainen)
n. 6 uuniperunaa, rosamunda
4-5 porkkanaa
1 sipuli
1 luomusitruuna
suolaa, pippureita

Laita kana isoon kannalliseen uunivuokaan, Pese sitruuna ja lohko se sekä työnnä kanan sisään. Pese perunat ja porkkanat. Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli. Lado juurekset ja sipuli kanan ympärille.
Sirottele suolaa ja pippureita juuresten ja kanan päälle.Paista kannellisessa astiassa hitaasti hauduttaen esim. 180 asteessa noin 2,5 tuntia.
Juureksista irtoaa nestettä, samoin kanasta. Kanasta tulee todella murea ja lihat irtoavat helposti luista, kun annat se kypsyä kauan.

Lähde lämmittämään saunaa, kylve rauhassa ja pataruokasi on valmista, kun tulet nälkäisenä ruokapöytään.

Mukavaa pääsiäistä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti