perjantai 24. tammikuuta 2014

Fenkolikeitto jättikatkaravunpyrstöillä

Perjantai-ilta ja jotain kivaa gourmeeta pitäisi laittaa, mutta nopeaa ja helppoa, että pääsee nopeasti nauttimaan... Mikä olisikaan parempaa kuin kuuma, höyryävä keitto näin talvipakkasella? Paljon vaatetta päälle ja pikku kävely lähikauppaan ostamaan aineksia. Tänään valmistuu kevyt, mutta kermainen fenkolikeitto isoilla rapusattumilla. Ohje oli Viikon Viinivinkissä.

Fenkolikeitto

3 fenkolia
1 iso Solo-valkosipulinkynsi
3 isoa salottisipulia
½ l kiehuvaa vettä
kanaliemikuutio
1-2 dl valkoviiniä
mustapippuria myllystä
2 dl kuohukerma

Paloittele fenkoli sekä hienonna salotti- ja valkosipulit. Kuullota fenkolit ja sipulit padassa. Lisää pataan valkoviiniä, kanalientä ja mustapippuria. Keitä noin 45 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Voit myös paseerata siivilän läpi, jos haluat aivan hienoa keittoa.

Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon kermaa ja keitä hetkinen kunnes keitto paksuuntuu. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Rapulisäke

200 g jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste)
1 chili
pala inkivääriä
1-2 kynttä valkosipulia
korianteria (tuore)
öljyä

Valmista keiton viimeistelyä varten paistetut jättikatkaravun pyrstöt.


Kuivaa sulatetut jättikatkiksen pyrstöt talouspaperilla tai liinalla. Hienonna valkosipulia, hieman inkivääriä, chiliä ja korianteria. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää siihen valkosipuli, inkivääri ja chili. Lisää hetkisen kuluttua pannulle jättikatkaravun pyrstöt ja viimeistele sekoittamalla joukkoon tuore korianteri. Tarkista maku.
Kauho kulhoon tai lautaselle höyryävää keittoa ja viimeistele annos nostelemalla paksuun keittoon paistetut katkaravunpyrstöt. Korkkaa viinivinkki eli Cono Sur Bicicleta nk. "fillari"valkoviini ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti