lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kalkkunafilee kukkakaalipyreen ja sinappikastikkeen kanssa

Viikonloppu - aikaa kokata ja jotain hyvää tekisi mieli. Mutta, mutta... 
Jos kevyttä linjaa pitäisi noudattaa niin mitään tukevaa, rasvaista ei voi tehdä - ei pastaa eikä muutakaan hiilihydraattipommia. Miten siis herkutella kevyesti ja säästää turhissa kaloreissa?

Kana ja kalkkuna ovat maukasta ja kevyttä - samoin kala. Eilen syötiin kalaa, joten lähdin vaeltamaan kauppaan mielessä uunikana - hmm... näin jo silmissäni ihanan sitruunalla ja yrteillä täytetyn kokonaisen tuoreen kanan. No, kauppa oli erimieltä. Ei ollut ihanaa tuoretta kanaa ilman kauheita valmismausteita. Mutta vieressä oli isoja, meheviä kalkkunafileitä. Plan B ja tehdäänkin uunikalkkunaa.


 
Kalkkunafilee uunissa

n. 1 kg kalkkunanfileetä
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria

Paista filee pannulla voissa niin, että pinta saa vähän väriä. Laita paisti uunivuokaan ja tökkää mittari kylkeen.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes sisälämpö on 77 astetta.

Lisää mausteet


Paista voissa









Mittari auttaa paistoajan määrittelyssä























Tee sillä aikaa lisukkeet:

Kukkakaalipyree

1 kpl kukkakaalia
1 dl ruokakermaa
2 rkl voita
suolaa, valkopippuria
½ dl parmesaaniraastetta

Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä, kunnes kaali on kypsää (noin 10 minuuttia). Kaada keitinvesi pois, mutta ota osa talteen.

Lisää joukkoon voi pieninä nokareina ja kerma. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa keitinlientä.

Paina seos halutessasi siivilän läpi, niin saat samettista sosetta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi parmesaani. 


Sinappikastike

5 dl kanalientä
1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoa
1 dl kermaa
2 tl vaaleaa dijon-sinappia
2 valkosipulinkynttä

Sulata voi kasarissa. Sekoita joukkoon jauho ja kaada samalla vatkaten kanaliemi mukaan. Lisää kerma ja sinappi. Anna kiehua hiljaa poreillen 5 minuuttia. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja anna lämmetä.

Jos haluat sileää kastiketta, siivilöi se ennen tarjoilua. Tarjoile kalkkunafileen ja valkosipulipyreen kanssa.

Wokkaa pari porkkanaa, pala paprikaa ja pala kesäkurpitsaa tuomaan väriä lautaselle.

Kevyttä ja terveellistä!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti