torstai 12. kesäkuuta 2014

Hunajainen jogurttijäätelö

Olen haaveillut pitemmän aikaa isosta kompressorijäätelökoneesta. Minulla on aiemmin ollut sellainen kohtuullisen iso akulla kylmennettävä jäätelökone, mutta sen käyttö lopahti aika nopeasti, vaikka säilytinkin akkua koko ajan pakastimessa. Tuntui, että siinä oli paljon pestäviä osia. Lisäksi akku ei kylmettänyt massaa riittävän "jäätelömäiseksi" vaan massa jäi liian löysäksi sekä massa tuppasi tarttumaan akun pintaan alkuvaiheessa vaikka kuinka olisi pitänyt konetta liikkeessä samalla kun kaatoi massaa akun päälle, ym. En tykännyt ja siksi kone jäi varastoon.

Nyt hankin koneen johon massa laitetaan ja kone tekee jäätelön ilman mitään ylimääräistä säätämistä. Ainoa huono puoli koneessa on sen suuri koko. Nyt se valloittaa keittiön sivupöydästä puolet, mutta kesäksi kone muuttaa mökille, jossa se saa oman tilan ja vierasmajan keittiöstä tulee jäätelöntekohuone!

Luvassa on oikea jäätelökesä!


Tässä ensimmäinen kokeilu:Hunajainen jogurttijäätelö

260 g maustamatonta jogurttia
2 dl kermaa (200 g)
140 g hunajaa

Sekoita massa vispilällä niin että hunaja sekoittuu hyvin kerma-jogurttiseokseen.
Kaada jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä noin 30 minuuttia.

Kauho jäätelö kulhoon ja koristele hunajalla!2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Sinä kun olet jäätelöguru - jos vaihdan sokerin glukoosisiirappiin, niin käytänkö saman määrän vai riittääkö glukoosia pienempi määrä ja jos, niin mikä on oikea suhde? Testiin lähtee tänään rommi-rusina :)
      ps. katsoin Dansukkerin sivuilta, niin siellä oli käytetty sekä glukoosisiirappia että sokeria?

      Poista