torstai 1. tammikuuta 2015

Kalapiiras joulun graavikaloista

Taas on aika tehdä hävikistä herkkua. Aattona tulee tehtyä aina liikaa kaikkea – sitten laatikoita ja kinkkua syödään uuteen vuoteen asti. Mutta myös graavikalaa jäi tänä vuonna yli, kun tarjolla oli paljon muitakin kalaherkkuja. Graavasin nieriää vodkalla ja siikaa sitruunalla. Molempia jäi sen verran reilusti, että nyt on aika tehdä niitä kalapiirakka.


Mökillä kun ollaan, niin yritän välttää turhaa tiskiä, koska näin talvella viemäri on jäässä ja vaikka vesi tulee keittiöön, niin se ei lähde ulos muuten kuin pesuvadeissa. Yleensä en tykkää paperilautasista ja koskaan muuten kuin äärimmäisissä olosuhteissa en niitä suostu edes käyttämään. Niin väsynyt tai muuta en olekaan etten tiskaisi oikeita astioita, mutta kun tulimme mökille, oli pakkasta aika reilusti, joten taivuin Bengtin ehdotukseen paperilautasista ja niitä olemme sitten käyttäneet. Tänään leivoin piirakan lisäksi pullaa, joten tiskiä tuli, mutta onneksi oli +5 lämmintä, joten tiskasin ulkona :)

Piirakkapohjan ostin kaupasta eli säästin vähän tiskiä, koska kaupan piirakkataikina on melkein yhtä hyvää kuin itsetehty – ainakin suolaisessa piirakassa. Makeassa itsetehty muropohja on aivan oma lukunsa…


Kalapiiras joulun graavikaloista

1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)

Täyte:
200 g graavikalaa suikaleina
3-5 kpl kevätsipulinvarsia
½ prk miniluumutomaatteja halkaistuna
2 - 3 munaa
1 tlk Valion ruokakerma 5% cocos & lime
200 g emmental-juustoraastetta

Ota ruistaikina sulamaan. Levitä ruistaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä kalasuikaleet pohjan päälle. Pilko sipulit ja levitä ne kaloille. Halkaise tomaatit ja lado ne kalojen ja sipulien päälle.

Sekoita munat ja makukerma, kaada se täytteen päälle. Ripottele juustoraaste päälle ja laita uuniin.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25–30 min.
Huom. koska graavikaloissa on paljon suolaa ja pippureita sekä muita mausteita, niin et tarvitse mitään ylimääräisiä mausteita piirakkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti