tiistai 19. toukokuuta 2015

Suolaiset pikkumuffinit - Gluteeniton aamu- tai välipala

Osallistun Ruoka.fi ja Urtekramin järjestämään leivontakilpailuun, jossa kehitettiin uusia gluteenittomia leivonnaisia. Tässä on toinen kilpailutuotteeni. Suolainen aamupala, joka syntyy samalla kun uuni lämpenee tai sitten iltakahville pieni välipala. Yllätä myös vieraasi herkullisella suolapalalla, jota ei gluteenittomaksi usko edes rakenteen puolesta...

Käy katsomassa minun ja muiden luomuksia osoitteessa ruoka.fi ja osallistu samalla äänestykseen, jossa voi voittaa upean palkinnon.

Suolainen pikkumuffini Urtekram kilpailussa

Suolaiset pikkumuffinit (12 kpl)

kuivat aineet

3 dl Urtekram Gluteeniton Luomu Kuituleivontamix

1 dl Urtekram Luomu Gluteeniton Kaurahiutale

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl ruokasoodaa

kosteat aineet

1 dl maustamatonta jogurttia

2 munaa

0,5 dl öljyä esim. aurinkokuivatuiden tomaattien öljy

1 dl maitoa

(1 tl psylliumia)

mausteet

5-6 aurinkokuivattua tomaattia saksittuna kuutioiksi tai 0,5 dl valmiiksi silputtuna

0,5 dl paahdettua sipulia (kuiva tuote)

1 rkl tuoretta timjamia silputtuna tai 1 tl kuivattuna

0,5 - 1 dl pinjansiemeniä paahdettuna

0,5 dl juustoraastetta

ripaus suolaa ja vähän mustapippuria myllystä

muffinin sisälle

12 kpl mini mozzarellapalloa

12 kpl pientä kirsikkatomaattia tai pieni lohko isompaa tomaattia

muffinin päälle

juustoraastetta, esim. mozzarellaraastetta

12 kpl oliiveja

Valmistus on helppoa. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sipaise muffinivuokiin hieman rasvaa tai käytä silikonivuokia.

Sekoita kuivat aineet yhteen omassa astiassa ja toisessa astiassa kosteat aineet. Jos käytät psylliumia, niin turvota sitä hetken aikaa kosteiden aineiden seassa.

Silppua saksilla aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Paahda siemenet ja kierrä suolaa ja pippuria myllystä mausteiden päälle. Kaada päälle nesteet ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa liikaa. Taikina saa jäädä kosteaksi. Jos siitä tuli liian kuivaa, lisää hieman maitoa.

Kokoa muffinit niin, että ensin laitat muffinivuokien pohjalle ruokalusikallisen taikinaa. Sitten painat taikinaan yhden mozzarellapallon ja pikku kirsikkatomaatin. Sitten toinen ruokalusikallinen taikinaa päälle, hieman muotoilua ja lopuksi ripottele päälle juustoraastetta. Koristele oliivilla.


Paista 200 asteessa 17 - 20 minuuttia.

Muffinit ovat parhaita tuoreina, suoraan uunista. Mukava sunnuntaileivonnainen ja valmistuu sillä aikaa, kun uuni kuumenee.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti