tiistai 22. syyskuuta 2015

Syntisen hyvät vohvelit omenilla ja mustikoilla

Kun paistoin kyläkirppispäivänä vohveleita, jäi taikinaa vielä yli, joten vohveleita tuli paistettua kohtalaisen monta vielä seuraavina päivinäkin. Siispä ideoita siihen miten samasta taikinasta saa sekä suolaista että makeaa, tarvittiin uusia täyteideoita. Tonnikalatäytteen jo kerroinkin edellisessä jutussa, missä on myöskin vohveleiden teko-ohje. Tässä on pari ideaa makeaan täytteeseen.

Nyt omenoiden aikaan on helppo paistaa omenoista nopsa täyte ihan käden käänteessä.


Omenatäyte vohveleille tai letuille

4-5 kotimaista omenaa, (kuorittuna ja) lohkottuna

reilu nokare voita

1-2 tl kanelia

2 – 3 rkl sokeria

ripaus aitoa vaniljaa (esim. vaniljamyllystä tai jauhettua vaniljaa)

Oman puun omenoita ei tarvitse kuin huuhtaista, poistaa siemenkodat ja lohkoa suoraa pannuun. Lisää reilu nokare voita ja kuumenna. Sekoittele hetken aikaa, jotta voi sulaa ja lisää sitten sokeri ja kaneli. Lisää vanilja. Pyörittele omenoita ja paista niitä kunnes ne hieman pehmenevät ja maustuvat (noin 5 min.). Jäähdytä hetki ja annostele vohveleille. Jos sinulla on pala vaniljajäätelöä, niin se sopii hyvin täydentämään herkkuhetkeä.

Todella helppo täyte syntyy valmiista maustetusta rahkasta ja tuoreista marjoista. Rahka on valmiiksi makeaa eikä sitä tarvitse maustaa. Lisää vain tuoreita mustikoita makusi mukaan ja nauti vohvelin tai letun kanssa.


Mustikkarahka

1 prk mustikka-vaniljarahkaa

1-2 dl tuoreita mustikoita

Sekoita mustikoita rahkaan tai tarjoile rahka ja mustikat erikseen lettujen tai vohveleiden kanssa. 1 purkki rahkaa riittää noin 4 vohveliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti