sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Halloween 2015

Halloween 2015


Kokoan tähän tämän vuoden Pyhäinpäivän kurpitsareseptit. Eli jos ensi vuonna hakee ideaa, mitä hyvää kurpitsasta niin tässä on valmiina koko menu:
pääruoka – kurpitsamakaronilaatikkoOhjeet on testattu ja hyviksi havaittu – eilen maistui mukavasti myös vieraille.

Hyvää Halloween-juhlaa kaikille!


Kurpitsan käsittely - valmista Halloween-lyhty.


1. Peitä keittiönpöytä sanomalehdillä tai koverra kurpitsat ulkona, niin vältät sotkua.

2. Leikkaa kurpitsasta kansi pois (kansi saa olla reilu, jotta aukko on suuri ja käsi mahtuu hyvin kurpitsan sisään.). Kaavi siemenet talteen esimerkiksi jäätelökauhalla ja kädellä. Poista rihmat ja niiden alla olevat pehmeä höttö roskiin. Koverra kovaliha mikroastiaan. Kurpitsaa saa kovertaa reilusti, mutta jätä noin parin senttiä reunaa jäljelle, että kurpitsa pysyy koossa.

3. Luonnostele vesiliukoisella tussilla onton kurpitsan pinnalle muikeat kasvonpiirteet. Kaiverra naama esiin viivoja pitkin painelemalla terävällä veitsellä suoria pistoja.

4. Hyödynnä liha! Laitan mikron kestävään astiaan, kiehauta mikrossa noin 10 minuuttia ja soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Pakasta pienissä erissä ja käytä myöhemmin vaikka kurpitsapiirakkaan tai sämpylöihin.

5. Paahdetut kurpitsansiemenet ovat snackseja parhaasta päästä. Puhdista ne ja levitä kuivumaan uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle oliiviöljyä ja suolaa, kääntele ja paahda uunissa 160 asteessa puolisen tuntia tai kunnes siemenet paahtuvat ruskehtaviksi.

6. Kurpitsalyhty säilyy viileässä mutta ei kestä pakkasia ja nahistuu helposti. Tee lyhty vasta juhlan tietämissä. Paranna säilyvyyttä huuhtomalla kurpitsan sisäpinta etikalla.

7. Sirottele kurpitsalyhdyn kannen sisäpinnalle kanelia tai muskottipähkinää. Näin saat mukaan ihania tuoksuja.

8. Laita koverretun kurpitsan sisään tuikku ja aseta lyhty portaille tunnelmanluojaksi. Voit myös käyttää paristolla toimivia pikku tuikkuja, jotka eivät lämpiä ja näin kurpitsa säilyy pitempään hyvänä.

Alkuperäiset ohjeet olivat Kodin kuvalehdessä. Linkki ohjeisiin. Täydensin niitä omilla kommenteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti