sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Kurpitsavohvelit

Halloween juhlaan kuuluu kurpitsa eri muodoissa. Vaikka kurpitsapiirakka on aivan ehdottomasti makeista kurpitsaherkuista paras, niin aika hyvänä kakkosena voisin nimetä nämä jouluisenmakuiset kurpitsavohvelit, joissa on tukevasti mausteita ja paksuutta – näitä jaksaa syödä korkeintaan yhden tai kaksi – ja ehkä tauon jälkeen vielä yhden ja sitten toisen…

Tee vohveleiden kylkeen omenasiiderisiirappia – ohje tässä. Mausteinen siirappi korostaa joulun tai pumping pie-piirakan makuja eli vohveleissa maistuu kaneli, neilikka, inkivääri, ym.

Kurpitsasoseen teko - katso ohje tästä.


Kurpitsavohvelit / noin 7-8 isoa ​​vohvelia

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

1,5 tl jauhettua kanelia

0,5 tl jauhettua inkivääriä

1/4 tl jauhettua muskottia

4 isoa munaa, keltuaiset ja valkuaiset erotettu

5 rkl kidesokeria, jaettuna

2,5 dl maitoa

2,5 dl piimää (tai kermaviiliä)

0,5 dl rypsiöljyä

2,5 dl kurpitsasosetta

1 tl vaniljauutetta tai aitoa vaniljaa jauhettuna

voiteluun: kasviöljyä

tarjoiluun: omenasiiderisiirappi, vaahterasiirappi tai muuta siirappia,

Kuumenna uuni 100 asteeseen ja lämmitä vohvelirauta.

Sekoita isossa kulhossa yhteen jauhot, leivinjauhe, sooda, suola, kaneli, inkivääri ja muskottipähkinä. Tee keskelle kuoppa ja laita sitten syrjään odottamaan.

Vatkaa erikseen valkuaiset sähkövatkaajalla, kunnes vaahdosta tulee pehmeäitä laineita. Lisää sitten 2 rkl kidesokeria ja vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja pysyy kulhossa käännettäessä.

Sekoita kolmannessa kulhossa maito, piimä, rypsiöljy, kurpitsasose, vaniljauute, keltuaiset ja loput 3 rkl kidesokeria. Vatkaa seosta hieman ja kaada hitaasti maitoseos jauhoseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoittele vain kunnes nesteet ja jauhot ovat yhdistyneet (taikina saa olla hieman muhkurainen). Lisää sitten valkuaiset kevyesti nostellen taikinaan.

Voitele vohvelirauta öljyllä ja kaada tarvittava määrä taikinaa vohvelirautaan. Paista vohvelit ja laita uuniin, jossa ne säilyvät lämpiminä. Tarjoile lämpimänä haluamasi siirapin kanssa.


Katso resepti omenasiiderisiirapista – sopii hyvin näiden vohveleiden kanssa.


Resepti: käännetty Cooking Classy blogin ohjeesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti