lauantai 14. toukokuuta 2016

Banaanivohvelit ja mansikkapirtelö - lauantaiaamun aloitus

Lauantaiaamu ja herkkuaamupala – nyt kun on aikaa laittaa aamupalaksi muutakin kuin pikapuuroa. Mutta vaikka mieli teki vohveleita, niin päätin, että niiden on oltava terveellisiä. Muutama banaani oli taas päässyt viikon varrella mustumaan, joten mustista banaaneista tulee pelkkien munien kanssa hyviä banaanilettuja, mutta jos ne paistaa vohveliraudalla niin varmaan tulee myös hyviä banaanivohveleita – ei kun tuumasta toimeen.
Ongelmaa: ei ollut montaa munaa, joten plan B ja googlettamaan miten muut ovat tehneet banaanivohvelit. Löysin montakin linkkiä, mutta sitten päädyin Sonjan sivuille ja siellä oli yhdistelmä, joka nappasi tänään. Näitä aineita oli kaapissa ja yhdistelmä vaikutti terveelliseltä ja maukkaalta. Lisäsin vähän kanelia taikinaan ja paistoin aikana huomasin, että oli parempi lisätä myös kookosöljy suoraa taikinaan, koska muuten vohveli tuntui tarttuvan yläosaan kiinni. 
Nämä valmistuvat aika nopsaan ja tulevat helposti ruskeiksi, joten aamupala on valmis ennen kuin huomaatkaan. Vohveleiden lisäksi tein mansikkapirtelön soijamaidosta ja pakastemansikoista. Nyt on hyvä hetki syödä viimeiset pakastemarjat ennen kuin ensimmäiset kotimaiset tuoremarjat tulevat toreille ja kauppoihin.
Ohje on maidoton ja gluteeniton, kun käytät soijaproteiinia ja gluteenittomia kaurahiutaleita.


Banaanivohvelit (2 kpl)

1 banaani (tummunut)

1 muna

½ dl kaurahiutaleita (gluteeniton)

½ dl proteiinijauhetta (tai kaurahiutaleita tai muita gluteenittomia jauhoja)

1 tl leivinjauhetta

1 rkl hunajaa

0,5 tl kanelia

vettä tarvittaessa

kookosöljyä paistamiseen ja/tai taikinaan

Laita vohvelirauta lämpiämään. Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Sivele kookosöljyä vohvelirautaan ja paista keskilämmöllä, kunnes vohveli on kullanruskea. Jos vohvelit tarttuvat rautaan, lisää kookosöljy suoraan taikinaan.

Tarjoile banaaniviipaleiden, kaakaonipsien, nutellan (ei kauhean terveellistä), marja- tai hedelmäsoseen tai tuoreiden hedelmien ja marjojen kanssa.

Vohvelin päällä banaania, nutellaa ja mangososetta.
Mansikkapirtelö

0,5 l mansikoita

0,5 l maitoa (soija, manteli, tavallista)

makeutusta oman maun mukaan (hunaja, stevia, tms.)

Laita kaikki aineet blenderiin ja sekoita tasaiseksi, kaada lasiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti