torstai 25. elokuuta 2016

Tosi helpot ja mehevät mustikkamuffinit

Tänään oli taas Järvenhoitoyhdistyksen kokous – ja aikaa oli vain tunti tai pari ennen kokouksen alkua, joten nopea ja helppo leivonnainen oli tarpeen. Ensin mustikkametsään eli keinun taakse katsomaan onko puskissa vielä mustikoita ja oli siellä, mutta ne olivat kovin isoja ja märkiä. Viimeisen parin viikon aikana oli vesimittari satanut aivan täyteen eli ainakin yli 60 mm oli tullut – mitä oli mahtanut valua yli. Veden pinta järvessä on todella korkealla – en ole niin korkealla sitä koskaan nähnytkään tähän aikaan vuodesta.

Ja aika märkiä oli mustikatkin. Mutta tarvitsemani määrä oli nopeasti poimittu. Katselin vähän eri muffiniohjeita – kaikki olivat perusohjeeltaan melko samanlaisia. Lähdin Kodin Kuvalehden ohjeesta muokkaamaan vähän niillä aineilla mitä kaapissa oli ja samalla kevensin muffinit. Vähensin sokerin puoleen ja rasvan määrää vähän. Käytin kerman sijaan mustikkajogurttia.

Muffineista tuli oikein meheviä ja maukkaita. Ne itseasiassa menivät kaikki ensimmäisen illan aikana loppuun – ihan kaikkea ei syöty itse. Nyt täytyy keksiä huomiseksi uusi jälkiruoka…


Tosi helpot mustikkamuffinit

3 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl juoksevaa margariinia tai muuta sulatettua rasvaa

1 dl jogurttia, piimää, kermaa

2 kananmunaa

3 dl mustikoita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää loput, sekoita hyvin.

Lisää viimeisenä mustikat ja pyöräytä ne taikinan sekaan.

Jaa taikina vuokiin lusikalla. Jätä hieman kohoamisvaraa.

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, kun muffinit alkavat näyttää hyviltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti