lauantai 31. maaliskuuta 2018

Helpot karitsankyljykset värikkäillä lisukkeilla

Pääsiäisen herkkuruokaa on tehdä karitsankyljyksiä erilaisilla lisukkeilla. REKO:sta tai kauppahallista saa tuoreita luomukyljyksiä lähilampaan lihasta. Jos tuoretta ei ole saatavilla, niin marinoidessa myös pakastekyljykset sulavat ja maustuvat helposti. Marinointi kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä ja antaa lihapaketin maustua oikein kunnolla. Kääntele marinointipussia aina välillä, kun käyt jääkaapilla, jotta marinointiliemi menee kyljysten väliin ja maustaa kaikki sivut kyljyksistä.



Karitsankyljykset neljälle

0,5 kg karitsankyljyksiä eli 4 isoja tai 8 pientä

pippuria ja suolaa myllystä

paistoon öljyä/voita


Marinadi

5 valkosipulinkynttä, viipaloituna

1 luomusitruunan keltainen kuori ja menu

Erilaisia yrttejä: muutama oksa timjamia, pari rosmariini ja persiljaa

n. 1 dl oliiviöljyä

vähän pippuria myllystä

Viipaloi valkosipulinkynnet, revi/saksi yrtit isoksi silpuksi, kuori sitruunasta kuorilastuja perunankuorimaveitsellä ja purista mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset pussissa ja lisää karitsankyljykset sisään. Marinoi kyljyksiä välillä käännellen yön yli (tai vähintään 4 tuntia).


Glaseeraus

6 rkl luomuhunajaa

1 rkl Dijonin sinappia

muutama oksa tuoretta timjamia

½ rkl balsamicoa

Valmista glaseerausseos sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa.


Valmistus

Kuumenna grillipannu (tai grilli) ja grillaa kyljyksiä muutama minuutti molemmin puolin. Älä paista liikaa! Kyljysten pitää jäädä hyvin roseiksi – näin ne ovat maukkaimmillaan.

Glaseeraa kyljykset pensselillä hetkeä ennen kuin otat ne pannusta. Pane myös loppu glaseerausliemi tarjolle.

Tarjoa paistetun pinaatin, bataattimuusin ja sitruunalohkojen kera. 

Vinkki: pakastealtaasta saa valmista bataattimuusia, jos ei ehdi itse tekemään.




Paistettu pinaatti

1 rkl öljyä + 1 rkl voita

200 g pinaattia (baby)

2 kpl valkosipulinkynttä (viipaloituna)

1/4 tl sokeria

ripaus suolaa ja pippuria myllystä

Kuumenna öljy+voi, lisää huuhdotut ja valutetut pinaatit sekä viipaloidut valkosipulit. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Mausta paistettu pinaatti kevyesti suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Tarjoile heti.



Kyljysten glaseerausidea Sikke Sumarin blogista, muuten ohjeet omia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti