perjantai 27. huhtikuuta 2018

Bataattiburgeri

Vappu tulossa ja viikonloppu ja kesän grillikausi alkaa... Mutta, mutta... kun haluaa vältellä niitä hiilareita, joita on esim. leivässä ja hampurilaissämpylässä ihan liikaa... Mutta aina voi tehdä Bataattiburgerin!

Bataattiburgereissa sämpylä korvataan uunissa paahdetuilla bataattiviipaleilla. Bataattihampurilainen on helpointa syödä haarukalla ja veitsellä, varsinkin jos paistaa tai grillaa bataatin kovin pehmeäksi.

Aloita laittamalla sipuli marinadiin ja vasta sitten tee bataatit uuniin. Sillä aikaa kun bataatit kypsyvät voit valmistella lisukkeet ja ihan lopuksi paista pihvit ja kokoa annos. Vaikka työvaiheita on muutama, niin resepti on helppo ja ajoittamalla eri työvaiheet ei tekoaikakaan ole kovin pitkä. Kokeile viikonloppuna näitä burgereita - jos tykkäät bataatista, tykkäät näistäkin!



Bataattiburgeri, 4 annosta

1 iso (700 g) bataatti

n. 0,5 rkl öljyä

0,5 tl suolaa

ripaus pippuria

1 (180 g) syöntikypsä avokado

2 lehteä lehtikaalia

4 rkl Hellmann's chilimajoneesia

4 Valio Kippari sulatejuustoviipaletta

Pese bataatti ja leikkaa se kuorineen kahdeksaksi viipaleeksi (paksuus noin 1 1/2 cm). Öljyä viipaleiden pinnat ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225-asteissa uunissa noin 20 minuuttia.

Jauhelihapihvit

1 rs (400 g) naudan jauhelihaa (17 %)

¾ tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

0,5 rkl öljyä

Sekoita jauhelihan joukkoon suola ja pippuri ja vaivaa hetki. Muotoile massasta neljä pihviä. Grillaa tai paista pihvit kuumalla pannulla rasvassa kypsiksi.

Marinoitu punasipuli

½ (à 60 g) pieni punasipuli

1 rkl punaviinietikkaa

ripaus sokeria

ripaus suolaa

½ rkl öljyä

Valmistus 30 - 60 min

Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja sekoita punaviinietikan, sokerin ja suolan kanssa. Anna marinoitua noin 10 minuuttia ja lisää lopuksi öljy.

Halkaise avokado ja poista kivi ja viipaloi hedelmäliha. Leikkaa lehtikaaleista paksu lehtiruoti pois.

Täytä hampurilaiset lehtikaalilla, avokadolla, valutetuilla punasipuleilla, jauhelihapihveillä ja savujuustolla. Kiinnitä halutessasi cocktailtikuilla.

Vinkki! Voit myös grillata bataattiviipaleet kypsiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti