maanantai 29. syyskuuta 2014

Kampasimpukoita ja spagettia

Mihin se aika aina vilahtaa…? Sunnuntai meni erilaisissa kotitöissä ja illaksi oli suunniteltu saunaa, joten ruoka piti valmistua melkein itsestään – ja niin se tekikin. Pakkasessa oli pussi kampasimpukoita, jotka laitoin iltapäivällä sulamaan/marinoitumaan. Loppuviimeistely meni vajaassa vartissa. Pikaruokaa gourmet raaka-aineista?

Muutenkin tämä oli mielenkiintoinen ”asia meets italian” – fuusioruokakokeilu.


Kampasimpukoita ja spagettia

Marinadi:

1 dl öljyä (oliivi-, rypsi-, ym.)
1 chili
2 cm inkivääriä
½ sipuli (puna-)
1 limen kuori ja mehu
1 tl Santa Maria Seafood & Fish – maustesekoitusta myllystä
ripaus ruskeaa sokeria
(suolaa)

Ota kampasimpukat sulamaan ja huuhtele niistä mahdollinen pintajää pois.

Sekoita marinadin aineet keskenään; raasta limen kuori ja purista mehu. Silppua sipuli ja inkivääri sekä chili ilman siemeniä öljyyn. Mausta kala/äyriäismausteella.

Laita kampasimpukat sulamaan marinadiin. Anna olla noin pari tuntia huoneenlämmössä.

Spagetti

Keitä pakkauksen ohjeen mukaan spagettia annos jokaiselle syöjälle.

Viimeistely

Paista kampasimpukat kuumalla pannulla (marinadin öljyssä) molemmin puolin, niin että ne saavat vähän väriä. Kaada marinadi pannuun ja pyöritä simpukat nopeasti kuumentuvassa marinadissa. Älä keitä simpukoita kovin paljon, etteivät ne sitkisty, vain nopea kuumennus. Jos haluat lisätä suolaa, niin tässä kohtaa on hyvä paikka laittaa suolaa – marinadissa sitä ei ole.

Valuta spagetti ja laita annokset syviin lautasiin.

Nostele simpukoita spagetin päälle ja kaada pannulla ollut nopeasti kiehautettu marinadi/kastike annoksen päälle.

Raasta päälle parmesaania. Lisänä käyvät valkoviini ja palahiivaleipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti