maanantai 29. syyskuuta 2014

Pihlajanmarjahyytelö

Siitä on tosi pitkä aika, kun olen viimeksi tehnyt pihlajanmarjahyytelöä. Hyytelöä ei paljon meidän perheessä kulu, kun liharuokia, joiden lisäkkeeksi tämäkin kuuluisi, ei kovin paljon tehdä. Mutta koska nyt oli niin hyvä pihlajanmarjasato, niin tein myös hyytelöä.

Kokeilin Dansukkerin ohjetta lisäten myös konjakin ja roseepippurin. Sokerina käytin hyytelösokeria, koska hillosokeria ei ollut kotona. Toivottavasti hyytelöstä ei tullut liian hapanta, koska sokerin määrä oli niin vähäinen. Toisaalta hyytelöä tuli vain 6 pientä purkkia, johtuen juuri vähästä sokerimäärästä.

Pihlajanmarjahyytelö
2 l (1 kg) pihlajanmarjoja
5 dl vettä
1 kg Dansukker Hillosokeria
(2 rkl konjakkia)
(1 tl roseepippurirouhetta)

Irrota pihlajamarjat tertuistaan ja poista samalla huonokuntoiset. Huuhtele marjat huolellisesti lävikössä.

Lisää marjat kiehuvaan veteen kattilaan ja keitä hiljalleen 10–15 min. Älä keitä liikaa!

Siivilöi mehu talteen kattilaan. Älä painele marjoja siivilää vasten, jotta saat kirkkaan mehun. Kuumenna mehu ja sekoita siihen hillosokeri. Keitä sekoitellen keskilämmöllä 10 minuuttia.

Tee hyytelökoe: Tipauta seosta kylmälle lautaselle, pane lautanen jääkaappiin minuutiksi ja vedä hyytelön keskelle lusikalla vako. Jos vako ei umpeudu, on hyytelö valmista.

Voit maustaa hyytelön vielä ennen tölkittämistä roseepippurilla ja halutessasi tilkalla alkoholia. Tölkitä hyytelö.

Pihlajanmarjahyytelö maistuu sorsapaistin tai muiden riistaruokien piristeenä.Maustamisvinkkejä!

Jos haluat tehostaa hyytelön väriä, lisää siihen hieman sahramia. Voit vaihtaa roseepippurin murskattuihin katajanmarjoihin tai kuivattuihin siankärsämönlehtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti